Podgorica: Oko 300 ljudi okupilo se ispred Kliničkog centra kao podrška pretučenom bokseru

Nekoliko stotina građana okupilo se večeras ispred Kliničkog centra Crne Gore, u znak podrške Miodragu Miju Martinoviću, koga su pripadnici Specijalne terorističke jedinice (SAJ) brutano pretukli nakon protesta Demokratskog fronta 24. oktobra.

Okupljeni su zatražili ostavku premijera Mila Đukanovića

Martinović se okupljenima obratio preko mobilnog telefona i rekao da će “uvek biti među onima koji se bore za slobodu” i da je dobio batine u ime svih onih čiji je to cilj.

– Čim ozdravim biću sa vama – rekao je on.

Ispred Kliničkog centra nalazi se između 200 i 300 ljudi, prenose “Vijesti”. Kolona je krenula iz centra Podgorice, sa Trga Republike, odakle su prošli pored ambasade Sjedinjenih Američkih Država i zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova, gde su ponavljali “Milo ubico” i “Milo lopove”, te prozivali ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića.

Okupljeni su najavili da će šetnju nastaviti do zgrade RTCG.

Krećući sa Trga Republike, okupljeni su zatražili ostavku premijera Mila Đukanovića, navodeći da je on odgovoran za sve ono što su direktor policije Slavko Stojanović i Konjević radili na protestu, kada je veliki broj građana bio predmet terora policije.

Minutom ćutanja više desetina građana odalo je poštu “mrtvom Parlamentu” uz povike “Milo, lopove”, i parole “Svi smo mi Mijo Martinović”.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s