Čuvar hrama u Podgorici pronašao ručne bombe

Čuvar Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici pronašao je u blizini crkve dve ručne bombe “M-75”, ali se to ne može dovesti u vezu sa protestima od pre deset dana, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Mitropolija u saopštenju, objavljenom u vezi sa vešću emitovanoj na Radio-televiziji Crne Gore, navodi da je jedan od sveštenika obavestio policiju o pronalasku bombi, koje je čuvar pronašao na prijavu jednog posetioca Hrama.

“Bombe su se nalazile na javnom parkingu iza Hrama”, navode iz Mitropolije i dodaju da je neprimereno da se pronalazak ovih naprava na bilo koji način dovodi u vezu sa protestima od pre deset dana.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske odbacuju spekulacije da su se vlasnici bombi – demonstranti nakon protesta sakrili u Hramu.

“To nije bilo moguće, jer je Hram te večeri, kao i svake druge u to doba bio zaključan”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je parking na platou ispred Hrama u vlasništvu Mitropolije, ali ne i parking iza crkve koji koriste mnogi građani i gosti koji dođu u Podgoricu, pa je moguće da su ga koristili i neki učesnici protesta.

“Držimo da je ova informacija, koje u trenutku pisanja saopštenja nije bilo na sajtu Uprave policije, preneta da bi optužila Crkvu da je umešana u neke protivpravne aktivnosti, što je uvek bila i jeste neistina”, navode iz Mitropolije.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s