Ljubav prema Putinu Rusima prezentuje državljanka Crne Gore

Jekatarina Andrejeva

Jekatarina Andrejeva

Kako objavljuju ruski mediji van državne kontrole, voditeljka ruskog dnevnika državljanka je Crne Gore.

Jednoga dana, kada sve ono što je tajno postane javno, saznaćemo da su svi oni bili državljani drugih zemalja. Sve to je veoma uzbudljivo.“

Za sada je samo Crna Gora obelodanila podatke o licima koja su dobila počasno državljanstvo te zemlje. Ispostavilo se da je glavno “lice” Putinove “kutije za zombiranje”, voditeljka dnevnika Prvog kanala, obezbedila državljanstvo Crne Gore još 2011. godine.

Evo šta o tome pišu lokalni mediji:

Voditeljka ruskog dnevnika “Vremja” Jekaterina Andrejeva počasna je državljanka Crne Gore.

Vlasti Crne Gore odobrile su 26.532 zahteva za dobijanje državljanstva. Od toga je 206 osoba dobilo takozvano “počasno državljanstvo”. Proceduru njegovog dobijanja reguliše član 12 Zakona о državljanstvu. Dakle, za sedam godina počasno državljanstvo Crne Gore dobilo je ukupno 206 lica.

Pojašanjava se takođe da se počasno državljanstvo Crne Gore izdaje  osobama čija profesija i status imaju poseban značaj za zemlju i koji doprinose realizaciji naučnih, ekonomskih, kulturnih, sportskih ili drugih interesa države.

U tamošnjoj policiji ističu da pre nego što se nekom licu dodeli počasno državljanstvo, služba bezbednosti najpre proverava njegovu biografiju, prisustvo njegovog imena u bazi podataka Interpola i tako dalje….

Počasno crnogorsko državljanstvo dodeljeno je mnogim Rusima. Na primer, 2011. godine dobila ga je Jekaterina Andrejeva, poznata voditeljka dnevnika “Vremja” koji se emituje na Prvom kanalu ruske televizije, udata za poznatog crnogorskog biznismena Dušana Perovića.

Interesantno je da Jekaterina Andrejeva državljanstvo nije dobila kao supruga Crnogorca, već kao počasna državljanka. Koje su njene zasluge u Crnoj Gori nije poznato.

Ruski mediji navode da se ispostavilo “da nam već četiri godine najpatriotskije vesti prezentuje strana državljanka”.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s