Milovoj Moldavki novo suđenje?

Ukoliko vrhovni državni tužilac Crne Gore Ivica Stanković prihvati inicijativu vladine Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima, biće ponovo otvoren famozni dosije “Moldavka S. Č.”, odnosno preispitana zakonitost prvostepene osuđujuće presude moldavskoj državljanki Svetlani Čabutarenko.

Đukanović negira bilo kakve orgije sa Moldavkom

Moldavka je, da podsetimo, bila glavna žrtva poznate seks-trafiking afere koja je pre 13 godina potresla Crnu Goru, budući da se spekulisalo da je i sadašnji premijer Crne Gore Milo Đukanović učestvovao u seks-orgijama i terevenkama sa Moldavkom, što je on na saslušanju svojevremeno odlučno demantovao!

Svetlana Čabutarenko je, da podsetimo, na osnovu privatne tužbe advokata Zorana Piperovića i Ekrema Jasavića, dvojice koje je ona označila kao glavne organizatore ovog sramotnog “posla”, osuđena na godinu dana zatvora zbog navodnog davanja lažnog iskaza. Njoj je suđeno i presuda joj je izrečena bez njenog prisustva pošto je Moldavka, na inicijativu domaćih i međunarodnih humanitarnih i drugih organizacija i uz saglasnost crnogorskih pravosudnih i državnih organa, u jeku afere deportovana iz Crne Gore, preseljena i pod drugim imenom nastanjena u nekoj drugoj državi, pri čemu joj do danas nije poznata nova adresa.

Jasavić i posebno Piperović, koji je u to vreme bio zamenik državnog tužioca, nisu se pomirili sa ishodom afere, pa su se upustili u privatno parničenje i dokazivanje da su oklevetani i nezakonito određeno vreme proveli u zatvoru. Više humanitarnih, posebno “ženskih” organizacija, ne samo iz Crne Gore, proletos su na nož dočekale osuđujuću presudu koju je Moldavki izrekao Osnovni sud u Podgorici, pretvarajući tako žrtvu seksualnog i svakog drugog zlostavljanja i ponižavanja u krivca za kojim je sada raspisana i poternica radi izdržavanja kazne!

Zahtev star dva meseca

Na pitanje da prokomentariše zahtev vladine Kancelarije za borbu protiv trafikinga, advokat Piperović je rekao da treba pitati premijera Mila Đukanovića za komentar. Inače, Zoran Ulama, šef vladine Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima, obelodanio je da je Kancelarija još pre dva meseca tražila od vrhovnog tužioca da se ispita zakonitost te presude.

Inače, posle podnošenja zahteva za reviziju presude, Zoran Piperović je javno postavio pitanje “da li to Đukanovićevi visoki činovnici, poput šefa vladine Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima, ne veruju svom pretpostavljenom” .

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: