Napali Crnogorce

Proteklog vikenda u Hanoveru i regiji dogodila su se tri napada na izbeglice, a najteži je onaj koji se dogodio u naselju Hajmar, nedaleko od Zendi, u kojem je podmetnut požar u kući u kojoj sa devet članova stanuju dve porodice iz Crne Gore.

U Langenhagenu su ispred zgrade sa azilantima zapaljeni kontejneri za smeće, a u Hanoveru su desničari pretukli jednog Sirijca, da bi potom utekli automobilom sa poprišta ovog obračuna. Opisuju ih kao do glave ošišane, u crnoj odeći, a policija za njima još uvek traga.

Napad se dogodio u Kestner štrase, u južnom delu grada, u noći petka na subotu.

Požar u Zendama je podmetnut u nedelju oko jedan sat iza ponoći, a počinilac je zapalio ulazna vrata zgrade u kojoj se nalaze radionice i stanovi za smeštaj izbeglica.

Kuća nije planula zahvaljujući očevicima koji su odmah pozvali vatrogasce i policiju. Zahvaljujući svedocima, palikuća je iste noći uhapšen u Hildeshajmu i nalazi se u pritvoru. U stanu tog 43-godišnjaka policija je našla dokaze, ali su i policija i javni tužilac odbili da medijima bilo šta kažu o dokazima, počiniocu i motivima.

List “Hanoferše algemajne” piše da je za sada sigurno jedino to da će uhapšeni odgovarati za teško podmetanje požara. Meštani su bili ogorčeni da se tako nešto događa i u njihovom mestu.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s