Nemačka vraća Crnogorce koji su tražili azil

Nemačka će ovog meseca vratiti u Crnu Goru veliki broj crnogorskih građana koji su tražili azil u toj državi, saopšteno je iz nevladine organizacije “Evromost”.

Iz ove organizacije navode da su ove podatke dobili od građana sa severa Crne Gore koji su zatražili azil u Nemačkoj i dobili odbijenice, pa moraju da napuste tu državu.

“Reč je o velikom broju građana Crne Gore sa severa zemlje, koji su nam preneli da su, osim njih, i mnogi drugi crnogorski građani dobili odbijenice”, ističu iz “Euromosta” i dodaju da se mnogima nudi da sporazumno napuste Nemačku, gde će im biti obezbeđena karta do Crne Gore.

Prema podacima “Evrostata”, za devet meseci ove godine 3.670 crnogorskih građana prijavilo se za azil u države EU, od čega 3.220 u Nemačku.

U avgustu se 355 crnogorskih građana prijavilo za azil u države EU, od kojih 330 u Nemačku, deset u Švajcarsku, po pet u Finsku, Luksemburg i Švedsku, dok se u septembru prijavilo njih 220, od kojih 200 u Nemačku, a 20 u Švedsku.

Prema podacima “Evromosta”, do 23. jula 6.270 građana sa severa Crne Gore napustilo je državu u potrazi za boljim životom.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: