CPC pozvala tužilaštvo da procesuira Amfilohija

CPC pozvala tužilaštvo da procesuira Amfilohija

Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) pozvala je tužilaštvo da “pravdu štiti” procesuiranjem predstavnika Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori i “njenog vođe” mitropolita Amfilohija, a zbog poslednjih protesta opozicionog Demokratskog fronta (DF) koji su završeni nasilljem.

“Poslednji događaji u Podgorici potvrđuju da devastator neće stati u svojoj misiji”, naveo je Mihailo i dodao da Amfilohijev “dosadašnji i budući angažman i akreditacija u Crnoj Gori nema crkveni, duhovni i pravoslavno-hrišćanski karakter”.

Mitropolit Amfilohije podržao je proteste DF-a protiv vlasti koji su završeni neredima i tom prilikom ponovio anti-EU i anti-NATO stavove.

Mitropolit kanonski nepriznate CPC Mihailo označio je Amfilohija kao “duhovnog vođu” anticrnogorskog pokreta koji “urušava, predano, građansko biće i karakter Crne Gore”.

Mihailo je Amfilohija i SPC okarakterisao i kao “državu u državi”, “uzdignutog do neprikosnovenog anticrnogorskog vođe koji organizuje i pokreće ideološki, politički, praktično, a ne samo verbalnio, brojne aktivnosti protiv svega što je crnogorsko i legitimno”.

“U tome naročito dolaze do izražaja Amfilohijevi istupi i akcije protiv emancipatorskih, duhovnih i sveukupnih državnih i društvenih pravaca razvoja crnogorskog društva u celini”, zaključio je mitropolit CPC-a.

  1. #1 by Viktor Koss on 4. studenoga 2015. - 15:25

    E, samo je još ovo trebalo!

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s