PROMENE U NEMAČKOJ Angela sve slabija, raste podrška desničarima

Nemačka partija evroskeptika i desničara “Alternativa za Nemačku” (AfD) dobila je u jeku izbegličke krize na popularnosti i, kada bi u nedelju bili izbori, za njih bi glasalo čak sedam odsto Nemaca, pokazala je današnja anketa koju su objavili Magazin “Štern” i televizija RTL.

Angela Merkel uprkos sveu i dalje nesumnjivo vodi po popularnosti

AfD, partija nemačkih “desničara u skupim odelima i naglancanim cipelama”, koja biračko telo traži u desnim i ekstremno desnim redovima, na prošlim saveznim izborima za “dlaku” nije uspela da uđe u Bundestag.
Demohrišćanski blok kancelara Angele Merkel stagnira i za njih bi, isto kao i u prošlonedeljnoj anketi, glas dalo 36 odsto Nemaca, što je, međutim, 5,5 manje nego na prošlim saveznim iizborima 2013. godine.

Bez promena je i kod njenih koalicionih partnera, socijaldemokrata vicekancelara Zigmara Gabrijela, kojima bi 24 odsto Nemaca dalo glas.
Opozicione partije, Zeleni i Levica, dobile bi po standardnih 11, odnosno, devet odsto glasova, dok bi liberali, koje je nekada vodio bivši šef nemačke diplomatije Gvido Vestervele, a danas mladi i rečiti Kristijan Lindner za koga se priča da je “novi Genšer”, dobili svega pet odsto, procenat manje nego u prošlonedeljnoj anketi.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s