MILO KRENUO OŠTRO PRETI: Miraš Dedeić zahteva da uhapse Amfilohija

mitropolit Amfilohije, Miraš Dedeić, foto Zorana Jevtić, fonet
Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) pozvala je danas tužilaštvo da „pravdu štiti“ procesuiranjem predstavnika Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori i „njenog vođe“ mitropolita Amfilohija zbog poslednjih protesta opozicionog Demokratskog fronta (DF) koji su završeni nasiljem.

Crnogorski premijer Milo Đukanović, kako bi izvršio još jedan pritisak na opoziciju, angažovao je i mitropolita CPC Mihaila (Miraš Dedeić), koji se ustremio protiv protetanata i mitropolita crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve (SPC) Amfilohija Radovića.

Naime, Miraš Dedeić u svom saopštenju navodi da državni organi pripremaju tužbe protiv „počinilaca vandalskog napada na ustavni poredak“ i proziva vladiku Amfilohija koji je podržao protste protiv Milovog režima.

Ocenjujući da “nije dovoljno ako se lociraju samo na izvršioce kriminogenih i destruktivnih radnji s rušilačkih protesta u Podgorici“.

“Poslednji događaji u Podgorici potvrđuju da devastator neće stati u svojoj misiji”, naveo je Mihailo i dodao da Amfilohijev „dosadašnji i budući angažman i akreditacija u Crnoj Gori nemaju crkveni, duhovni i pravoslavno-hrišćanski karakter“.

Mitropolit Amfilohije podržao je proteste DF protiv vlasti koji su završeni neredima i tom prilikom ponovio anti-EU i anti-NATO stavove. Mitropolit kanonski nepriznate CPC Mihailo označio je Amfilohija kao „duhovnog vođu“ anticrnogorskog pokreta koji „urušava, predano, građansko biće i karakter Crne Gore“.

  1. #1 by jana on 6. studenoga 2015. - 07:21

    ovoga jada nema nigdje šaka prav. hoće dvije crkve. a ovu satanu od miraša davno je trebalo uhapsiti. bije svojim prljavim rukama žene po ustima. fuj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s