Podgorica, 30 osumnjičenih za napad na policiju tokom protesta

Crnogorska Uprava policije do sada je identifikovala 30 osoba koje se sumnjiče za napad na policiju tokom uličnih demonstracija opozicionog Demokratskog fronta i za izazivanje nereda u noći 24. oktobra, kada su demonstracije prekinute.

Mediji u Crnoj Gori prenose da su među identifikovanim osobama i one koje su učestvovale u napadu na Televiziju Pink M.

Policijske snage ispred demonstranata u Crnoj Gori

Policijske snage ispred demonstranata u Crnoj Gori (RTS)

Policija još utvrđuje detalje kako je došlo do napada na policiju, što je prethodilo bacanju suzavca na demonstrante, posle čega su demonstracije prekinute.

Državno tužilaštvo zatražilo je od Skupštine Crne Gore da razmotri pitanje skidanja poslaničkog imuniteta za trojicu poslanika Demokratskog fronta, Andriju Mandića, Slavena Radunovića i Milana Kneževića, kako bi bio otvoren sudski postupak za utvrđivanje njihove odgovornosti u vezi s demonstracijama dela opozicije.

Mandić i Radunović se sumnjiče za krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog poretka, dok se Knežević tereti za napad na službeno lice prilikom vršenja službene dužnosti, kada je komunalna policija uklonila šatore koje je Demokratski front držao na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u centru Podgorice više od 20 dana.

Mandić i Radunović su, kako je ranije objavljeno, svojim zapaljivim govorima na demonstracijama 24. oktobra podstakli učesnike demonstracija na pokušaj nasilnog ulaska u zgradu Skupštine Crne Gore.

Demonstranti su tada oborili ogradu ispred parlamenta, verovatno s namerom da uđu u skupštinsko zdanje.

Mediji najavljuju da bi poslanički imunitet mogao biti ukinut i poslaniku DF-a Milutinu Đukanoviću, osumnjičenom za raniji napad na službenika policije.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s