Demokratski front ne odustaje od protesta u Crnoj Gori, dok se ne ispune njihovi zahtevi o formiranju prelazne vlade, koja će raspisati fer i demokratske izbore, iako je vlast “pokazala strah”, pokušavajući da spreči nova okupljanja u Podgorici. Ovo su poručili čelnici Demokratskog fronta sa tribine u Baru, održane u punoj sali Doma kulture, nakon koje je oko 1.000 pristalica DF prošetalo gradom, noseći transparent “Sloboda traži ljude” i uz povike “Milo, lopove”.

Protestna šetnja nije bila ranije najavljena policiji, okončana je bez većih incidenata, uz uočljivo policijsko prisustvo na ulicama grada. Nepuni sat vremena nakon što su se pristalice DF razišle, Uprava policije oglasila se saopštenjem u kojem najavljuju podnošenje prekršajne prijave protiv organizatora, zbog kršenja zakona, jer šetnja nije bila najavljena.

Na tribini, lider DF Andrija Mandić kazao je da će u ponedeljak saopštiti kad će biti prvo sledeće okupljanje u Podgorici.

– U vremenu ispred nas moramo pokazati hrabrost i odlučnost. Represivni aparat države Crne Gore u sukobu sa narodom koji koristi nenasilne metode, nema nikakve šanse. Videćete to kad se okupimo na najvećem mitingu u Podgorici. Stanje u Crnoj Gori ne može da se promeni bez protesta. Građani Crne Gore više se ne mogu zaustaviti. Koliko god nam šalju poruke kako će nam zabraniti novo okupljanje, da vidimo kako će se isprsiti protiv naroda – kazao je Mandić, ističući da je na proteklim protestima policija branila milijarde Mila Đukanovića.

Predrag Bulatović, član predsedništav DF, kazao je da se DF nalazi na korak, dva od cilja.

– Biće ostvaren cilj naše političke borbe. Nisu protesti doživeli krah, nego su ušli u još snažniju, završnu fazu. Protesti su jedino sredstvo za našu borbu – kazao je Bulatović, ističući da DF neće razgovarati ni sa Milom, ni sa Rankom.
ZA NOVU GODINU U PODGORICI “SVIRA” DF

ČLAN predsedništva DF Milan Knežević pozvao je sve opozicone kolege da danas glasaju za skidanje imuniteta trojici poslanika DF, a nakon toga da se “pridruže protestima”.

– Ne mogu uhapsiti čitav narod Crne Gore. Ne mogu zaustaviti narod Crne Gore. Otkažite doček Nove godine u Podgorici. Sviraće vam Demokratski front – kazao je Knežević.