Šta znači ako često masturbirate?

Ako masturbirate i po nekoliko puta dnevno, ne brinite.masturbacija

Koliko često masturbirate može da bude povezano kako sa vašim mentalnim stanjem, tako i sa nekim fizičkim faktorima. Bitno je da znate da je masturbiranje ili samozadovoljavanje normalna aktivnost koju praktikuju svi, a koja ima pozitivna dejstva na organizam, počev od seksualnog zadovoljstva, do oslobađanja stresa, pa čak i pročišćavanja kože kod određenog tipa ljudi, a na osnovu oslobađanja hormona.

Ukoliko masturbirate jednom nedeljno, smatra se da to i nije naročito često. Dva do tri puta nedeljno uobičajeno je za većinu žena, dok je četiri do pet puta normalno za većinu muškaraca.

Masturbiranje svakog dana može se primeniti na velik broj muškaraca i nije podatak koji bi trebalo da čudi. Poznato je da su muškarci seksualno jače stimulisani, naročito tokom jutra, kada im je libido izražen. Međutim, masturbiranje svakog dana kod žena nije često, ali je čak poželjno, s obzirom na efekte koje ova aktivnost ima. Doduše, trebalo bi uzeti u obzir i učestalost seksualnih odnosa, podatak da li je osoba u vezi ili braku, te koliko su te veze kvalitetne. Žene koje su nesrećne u vezama češće masturbiraju, dok se isto može reći i za nesrećne muškarce.

Međutim, neke studije su pokazale da muškarci, zbog toga što mogu malo jače da odvoje seks od emocija, ređe imaju potrebu da masturbiraju u vezi u kojoj nema ljubavi.

U svakom slučaju, ni žene, niti muškarci ne treba da ustuknu ukoliko imaju jaku želju za samozadovoljavanjem. Ipak, to je aktivnost koja mnogima pomaže da bolje započnu, preguraju ili završe dan.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s