Odlučeno skidanje imuniteta poslanicima Demokratskog fronta

Administrativni odbor crnogorske Skupštine podržao je danas zahtev Tužilaštva za skidanje imuniteta poslanicima Demokratskog fronta (DF) Andriji Mandiću, Slavenu Radunoviću i Milanu Kneževiću.

Odluka je donesena jednoglasno, a za skidanje imuniteta glasali su članovi Odbora iz Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije, Bošnjačke stranke i Pozitivne Crne Gore.

Sednici nisu prisustvovali članovi Odbora iz Socijalističke narodne partije.

Više državno tužilaštvo traži skidanje imuniteta Mandiću i Radunoviću zbog sumnje da su pozivali na nasilnu promenu ustavnog uređenja na protestu ispred zgrade crnogorskog parlamenta.

Osnovno državno tužilaštvo traži ukidanje imuniteta Kneževiću zbog sumnji da je napao službeno lice tokom protesta u Podgorici.

Konačnu odluku o ukidanju imuniteta poslanicima donosi crnogorski parlament.

  1. #1 by Viktor Koss on 9. studenoga 2015. - 15:46

    Nasilna promena ustavnog uređenja!

    Formulacija tužilaštva je politička i za nju su potrebni materijalno pravni dokazi, a ne politički stavovi koji su i u osnovi protesta. Problem je što se ustavno-pravne vrednosti ne poštuju u smsilu opštih standarda, već se njjima dodaje uporno ona politička konotacija koja je i jedan od uzroka protesta. Strogi politički decizionizam traži uvek neprijatelje, unutrašnje ili spoljnje, jer bez njih nije moguće donositi političke odluke koje su u stalnom sukobu sa istavnim principima i vrednostima, uspostavom građanske jednakosti izvan politički ograničenog prostora na primer. QAko se odlukama političkog nosioca odlučivanja sve može proglasiti političkim i kroz proces politizacije menjati sadržaje i značenje ustavnih principa i načela izpromenljivih političkih odrenica, onda i ne postoji praksa poštovanja ustavnog poredka sa svojim celokupnim značenjem.

    Protesti se mogu prvadati upravo pokušajem uspostvljanja istavnih principa i prava, jer u suprotnom ostaje da je osiguranje valsti kroz jednu posbnu grupu, stranku ili njen deo, lidera izvor celokupnog suverenog ustavno-pravnog poredka. I važi univerzalno u bilo kom odnosu i na bilo kom mestu i vremenu.

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: