Vučićeva poruka Crnoj Gori i Makedoniji: Priština vam bliža!

 To što je Crna Gora glasala za Kosovo u UNESKO kod premijera Srbije Aleksandra Vučića izaziva gorčinu, ali je umeren i uzdržan u komentaru.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Aleksandar Vučić

Gest Crne Gore da glasa za prijem Kosova u UNESKO izazvao je mnogo negativnih komentara u srpskoj javnosti.

Razočaranje, pa i gnev zbog te odluke Crne Gore, „jednog od dva oka u glavi“, kako se nekada pričalo za Srbiju i Crnu Goru.

Jedno oko je zažmurilo…

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić govorio je i o tome na konferenciji za novinare, rekavši da će „Srbija znati da meri i poštuje svačiji stav“, kao i da je Srbija okrenuta dobrim odnosima sa svim zemljama.

„Makedonija i Crna Gora, na našu žalost, i ovoga puta su bile protiv. Juče smo razgovarali sa Makedonijom… Mi želimo dobre odnose sa svima, ali baš sa svima, a sve ćemo znati da cenimo. Makedoniji i Crnoj Gori hvala, umećemo da poštujemo i merimo to što su uradili, pokazali su da im je Priština važnija od Srbije“, rekao je Vučić.

Pomenuo je još neke zemlje:

„Grčka je bila uzdržana, Mađarska rekla da će biti uzdržana, a glasala je za Kosovo, Zahvaljujem se Slovačkoj jer je izdržala sve pritiske, zahvaljujem se Poljskoj, jer je bila uzdržana, a priznala je Kosovo“.

Kod predstavnika samoproklamovane države Kosovo i kod medija u Prištini ljutnju izazivaju arapske zemlje koje su glasale protiv prijema Kosova u UNESKO. Posebno su iznenađeni i iznervirani time što su protiv bile Palestina, potom najveća muslimanska zemlja Indonezija, Sirija, Maroko, Liban…

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: