OPOZICIJA SE STIDI CRNOGORSKE IZDAJE: Posle pada Mila, nikad više nož u leđa Srbiji!

Crna Gora, Milo Đukanović, Andrija Mandić, Unesko, Kosovo, glasanje, Srbija, Fot
 Predstavnici crnogorske opozicije tvrde da, posle pada režima Mila Ðukanovića, Crna Gora više nikad neće izdati Srbiju, kao što je bio slučaj kad je ta država glasala za prijem Kosova u Unesko. Takođe, pojedini poručuju da će preispitati odluku o priznanju nezavisnosti Kosova.

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević kaže da je većina crnogorskog naroda protiv odluka Mila Đukanovića.
– Demokratska narodna partija nema dilemu u vezi s tim da li nova vlada, u kojoj neće biti režimskih izdajnika, pre svega mora da preispita odluku o priznavanju tzv. države Kosovo. Tim pre što i mi u Crnoj Gori smatramo Kosovo našim Jerusalimom koji je trenutno pod okupacijom – poručuje Knežević.

Sramne odluke režima

Prema njegovim rečima, Kosovo i Metohija su neotuđivi deo istorije i budućnosti.
– Građani Srbije moraju da shvate da je većina crnogorskog naroda protiv ovakvih sramnih odluka režima i da moramo solidarno da izdržimo ova istorijska i geopolitička iskušenja kao što smo to radili kroz vekove. Zato smo odbijanje da se Kosovo primi u Unesko doživeli kao veliku pobedu našeg naroda i početak diplomatskog oslobađanja Kosova i Metohije kao neotuđivog dela naše istorije, ali i budućnosti – navodi Knežević.

Andrija Mandić, jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), podseća da su oni još 2008. bili protiv odluke crnogorske vlade da prizna Kosovo.

Svi da budu jedinstveni

– Nova srpska demokratija, čiji sam predsednik, u odnosu na lažnu državu Kosovo vodiće politiku potpuno usaglašenu sa svim drugim srpskim strankama sa prostora Srbije i Republike Srpske. U Demokratskom frontu okupljene su različite stranke, ali ono što nam je zajedničko jeste to da smo 2008. svi mi udruženo bili protiv odluke vlade Crne Gore – poručuje Mandić.

On ističe da bi svi Srbi trebalo da budu jedinstveni kad je reč o odnosu prema Kosovu i Metohiji.
– Mi smo tradicionalni Crnogorci, kakvi su bili naši preci koji su po nacionalnosti, kao i mi, bili Srbi, i nema drugog puta osim onog koji je jedinstven od Banjaluke i Beograda do Podgorice i Herceg Novog. To je da je Kosovo južna srpska pokrajina koja pripada Srbiji i da se tamo nalaze naše najveće svetinje, svetinje svakog Srbina. Naša politika prema Kosovu biće potpuno saglasna sa svim patriotskim strankama iz Srbije i Republike Srpske, i ta politika je jasna i to je zapisano u Ustavu Srbije: Kosovo je srce Srbije.

Prema rečima predsednika Pokreta za promjene Nebojše Medojevića, Srbija je Crnoj Gori najvažniji regionalni partner.
– Demokratski front je koalicija složena od više političkih partija koje imaju različita ideološka i programska opredeljenja u vezi sa spoljnopolitičkim prioritetima Crne Gore. Ipak, mi smo se, u okviru srpsko-crnogorskog pomirenja, dogovorili da vlada koju će činiti Demokratski front neće doneti nijednu odluku koja će ići na štetu Srbije i srpskog naroda – objašnjava Mandić.

On smatra da bi Crna Gora sa Srbijom trebalo da uspostavi najbolje moguće odnose.
– Poštujući nezavisnost dveju država i istorijsku konotaciju, vlada DF nikad ne bi donela nijednu odluku koja bi išla na štetu interesa države Srbije i njene vlade – poručuje Medojević.

Kako je EU ocenila Crnu Goru
NAPREDAK ZAVISI OD VLADAVINE PRAVA

Šef delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Mitja Drobnič ocenio je juče da dalji napredak te države u procesu priprema za ulazak u Evropsku uniju zavisi od vladavine prava. Drobnič je u Podgorici predsedniku Skupštine Crne Gore Ranku Krivokapiću i šefu crnogorske diplomatije Igoru Lukšiću uručio izveštaj o napretku Crne Gore u pregovorima sa EU, koji je juče predstavljen u Briselu.

Drobnič je podsetio na ključne ocene iznete u izveštaju – da je bilans borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala ograničen, a da dijalog vlade i opozicije mora da se vodi u parlamentu.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s