Srbi i Crnogorci rasturali falsifikovane dolare

dolari, novac, novčanice, foto shutterstock
  Crnogorska policija saopštila je danas da je pet osoba, dva državljanina Srbije i tri državljanina Crne Gore, osumnjičeno da je na teritoriji te države stavilo u promet falsifikovane novčanice dolara.
Savetnica za medije crnogoroskog MUP-a Tamara Popović rekla je na konferenciji za novinare da su službenici Odseka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, u saradnji i po nalogu tužilašštva, realizovali aktivnosti u okviru međunarodnog predmeta “Frenklin”, koji se odnosi na otkrivanje, sprečavanje i suzbijanje falsikovanja novca na međunarodnom nivou u okviru kojeg su juče protiv njih podnete krvične prijave.

Popović je rekla da su predmet “Frenklin” realizovale zajednički policije pet država – Crne Gore, Srbije, Rumunije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, uz učešće SELEC Centra u Bukureštu.

Sumnja se, rekla je, da je tih pet lica na teritoriji Crne Gore stavilo u promet 246 falsifikovanih novčanica u apoenima od po 100 američkih dolara, čime su za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 18.000 evra.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s