Uhapšena dva pripadnika Specijalne policije Crne Gore zbog prebijanja boksera

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici naredilo je hapšenje dvojice pripadnika crnogorske Specijalne antiterorističke jediinice (SAJ), Bora Grgurovića i Gorana Zejaka, zbog sumnje da su tokom protesta opozicionog Demokratskog fronta, 24. oktobra, pretukli boksera Milorada Mija Martinovića.

Grgurović i Zejak su, po nalogu Osnovnog državnog tužioca privedeni u Centar bezbednosti Podgorica i određen im je pritvor do 72 sata, navedeno je na sajtu RTCG.
Njima se na teret stavlja nanošenje teških telesnih povreda i prekoračenje ovlašćenja.

Grgurović i Zejak su danas došli u Tužilaštvo sa svojim advokatom Zdravkom Begovićem i priznali da su pretukli Martinovića, ali su, saopštivši da su postupali po zakonu, negirali da su prekoračili ovlašćenja.
Tužilaštvo je o ovom događaju pokrenulo istragu u okviru koje je, u svojstvu svedoka, izjavu dao komandant SAJ-a Radosav Lješković.

Posle toga, Lješković je Tužilaštvu predao spisak sa imenima specijalaca koji su bili na dužnosti za vreme i nakon protestnog skupa. Povodom prebijanja Martinovića, u Tužilaštvu su saslušavani i pripadnici SAJ-a.
U izveštaju SAJ-a, koji je direktor Uprave policije Slavko Stojanović dostavio predsedniku Saveta za građansku kontrolu rada policije Aleksandru Saši Zekoviću, kako je ranije objavljeno, Martinović je te noći, u više navrata i na više lokacija automobilom probio policijske kordone, pre nego što je zaustavljen.
Dodaje se i da je Martinović prvo psovao, vređao i omalovažavao specijalce, a onda i fizički nasrnuo na jednog od njih, udarajući ga pesnicom u glavu.
Specijalci su zatim, kako se navodi u izveštaju, “primenili fizičku silu i službenu palicu”.
Prinuda je, kako se navodi u tom izveštaju, upotrijebljena iz razloga što se radilo o osobi izuzetno jake fizičke građe, koja je pokazivala ogromnu dozu agresivnosti, navodi RTCG.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s