Krivična prijava protiv Medojevića

Vlada Crne Gore podneće krivičnu prijavu protiv lidera Pokreta za promjene (PzP) Nebojše Medojevića zbog njegovih tvrdnji o navodnoj povezanosti premijera Mile Đukanovića sa krijumčarenjem oružja terorističkim organizacijama.

Medojević je, povodom hapšenja crnogorskog državljanina Vlatka Vučelića u Nemačkoj zbog šverca oružja, pozvao glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da pokrene istragu protiv ključnih ljudi iz vrha vlasti zbog, kako je rekao, “šverca oružja terorističkim organizacijama”.

 

“Zlonamerna, senzacionalistička i krajnje tendenciozna, a ničim argumentovana, tvrdnja Nebojše Medojevića o navodnoj povezanosti premijera Mila Đukanovića sa krijumčarenjem oružja terorističkim organizacijama izneta je sa jasnim umišljajem i sadrži sva obeležja krivičnog dela lažnog prijavljivanja iz Krivičnog zakonika Crne Gore”, saopšteno je večeras iz crnogorske Vlade.

 

U Vladi Crne Gore objašnjavaju da će protiv Medojevića biti podnesena krivična prijava nadležnom državnom tužiocu kako bi bile rasvetljene sve okolnosti i utvrđene sve relevantne činjenice.

 

“Ocenu o pravnoj posledici opisanog nezakonitog postupanja Medojevića daće državni tužilac, a Medojević će biti u prilici da svoje tvrdnje dokazuje pred nadležnim pravosudnim organima”, zaključeno je u saopštenju.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s