Podignuta optužnica protiv bivšeg gradonačelnika Bara

Crnogorsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv bivšeg predsednika Opštine Bar Žarka Pavićevića i nekadašnje direktorke Zavoda za izgradnju Bara Danijele Krković zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili lokalni budžet za dva miliona evra, objavili su podgorički mediji.

Žarko Pavićević je član glavnog odbora vladajuće Demokratske partije socijalista i uhapšen je 21. septembra zbog sumnje da je oštetio budžet opštine za 2,93 miliona evra.

Žarko Pavićević (arhivska fotografija)

Žarko Pavićević

Krković se tereti da je “falsifikovanjem službene dokumentacije u kompaniji Zavod za izgradnju Bara pomogla Pavićeviću da pribavi imovinsku korist i gradsku kasu ošteti za 2.000.000 evra”.

Pavićević je bio vlasnik Zavoda i on se tereti da je bez odobrenja lokalne skupštine zaključio ugovor o izgradnji stambeno-poslovnog objekta u Baru, te da je obavezao opštinu da će otplaćivati kredit u slučaju da to ne učini njegova firma.

Istraga je pokrenuta i protiv Zavoda za izgradnju Bara u stečaju, a u specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal formiran je predmet o poslovanju tog preduzeća i Pošte Crne Gore, prenosi podgorička Pobjeda.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: