U predmetima TQ “Plaza”, izgradnje platoa za muzičke spektakle na Jazu, odnosno transakcijama sa zemljištem u Prijevoru iznad Jaza, gde je budžetu opštine Budva pričinjena šteta veća od 20 miliona evra, specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da je identifikovan šef organizovane kriminalne grupe i da će se istraga uskoro proširiti i na njega!

– Sprovode se radnje i aktivnosti koje će brzo rezultirati proširenjem istrage i u odnosu na ovo lice. Tužilaštvo veruje da je prikupilo dovoljno dokaza za donošenje naredbe za proširenje istrage i u odnosu na organizatora ove kriminalne grupe – kazao je Katnić, po čijem je nalogu uhapšeno 13 bivših i sadašnjih budvanskih funkcionera, dok se iščekuje hapšenje Miloša Marovića, sina predsednika Političkog saveta vladajuće DPS, koji je nekoliko dana pred poslednju seriju hapšenja u Budvi otputovao u Beograd na lečenje, koje i dalje traje.

Kako se čulo od Katnića prilikom gostovanja na TV Vijesti, deo kriminalne grupe “uvezane” u poslove gradnje TQ “Plaza” i platoa na Jazu zahtevao je da nekome od svedoka saradnika u ta dva slučaja “leti glava”. Konkretno da se sudiji u “aferi Košljun”, u kojoj je na šest godina zatvora osuđen bivši gradonačelnik Budve Lazar Rađenović, a u koji je “debelo” umešan Svetozar Marović, namesti da je počinila krivično delo. Do toga se došlo merama tajnog nadzora sprovedenim nad nekoliko lica.

– Katnić ne špijunira. Katnić je glavni specijalni tužilac kojem je zakon dao alatke u ruke. Specijalno tužilaštvo je primenjivalo mere tajnog nadzora prema određenim okrivljenima. Okrivljeni su vodili razgovore s drugim osobama, koji su prenosili određene poruke. Mere tajnog nadzora su proširene i na te osobe – kazao je Katnić.

On je kazao da je advokat Vladan Bojić (branilac Rađenovića) vodio razgovor s tim osobama i po nalazu Specijalnog državnog tužilaštva odao tajnu.

– Ovde su značajnije bile druge poruke, imajući u vidu njihovu težinu i značaj. Bilo je izjava koje su ukazivale na to da se dovodi u pitanje i bezbednost određenih advokata. Određene osobe su predlagale da “jedna glava mora da leti”, da “jedna osoba zakucava ekser u sanduk”. Specijalno državno tužilaštvo zaključuje da je postojala mogućnost podstrekavanja na lišavanje života određenih lica i da su to upravo svedoci saradnici. U presretnutim razgovorima pominjano i da će se “Specijalnom tužilaštvu otvarati roletna”, pojašnjavajući da su te osobe htele da prikažu da iz Specijalnog tužilaštva cure informacije. Morao sam da preduzmem radnje da eliminišem ovu opasnost – kazao je Katnić, koji je istakao da su ljudima iz tužilaštva “psovane majke fašističke”.

KAMPANjOM PROTIV SUDIJE

– Pokrenuta je kampanja da se presuda u predmetu “Košljun” ukine, ne žalbenim putem i redovnim pravnim sredstvima, nego insceniranjem i pravljenjam dokaza da je određeni sudija počinio krivično delo. Grupa je imala i plan da montira svedoke i lažne dokaze protiv tog sudije. To ne može postojati u Crnoj Gori dok postoji Specijalno tužilaštvo, i dok sam ja na njegovom čelu – bio je kategoričan specijalni tužilac Milivoje Katnić, čiji sledeći potez se očekuje u narednih nekoliko dana.