“Poziv Crnoj Gori u NATO udarac Rusiji”

Ulazak Crne Gore u NATO o čemu bi mogla biti doneta odluka početkom decembra, naneće udarac evropskoj bezbednosti i odnosima Rusije i Alijanse, izjavio je danas direktor Odeljenja opšteevropske saradnje ruskog Ministarstva spoljnih poslova Andrej Kelin.

Kelin je Interfaksu izjavio da je “sada teško predvideti” kakva će odluka biti doneta na susretu ministara spoljnih poslova NATO 1. i 2. decembra.

“Ukoliko bude doneta odluka o pozivu Crne Gore u NATO, to će biti još jedan udarac po evropskoj bezbednosti. To se tiče i odnosa Rusije i NATO. To će biti još jedan udarac koji će još više pogoršati odnose, a šanse za njihovo poboljšanje biće još manje”, rekao je on.

crna gora nato

Kelin je kazao da ne razume kakav doprinos za bezbednost samih zemalja članica NATO ima prijem Crne Gore.

“Nije sasvim jasno zašto se to radi. Armija Crne Gore, koliko se sećam, ima oko 2.000 vojnika. O tome koji dodatni doprinos bezbednosti može dati Crna Gora, nemamo šta da pričamo”, dodao je ruski diplomata.

Na pitanje Interfaksa da li Moskva radi na upozoravanju Crne Gore o mogućim posledicama, on je odgovorio da se “odgovarajući posao obavlja”.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s