Đukanović odbio MMF, ne zamrzava penzije

Iako je MMF predložio Vladi Crne Gore da privremeno zamrzne penzije kako bi spustila nivo javnog duga, to se neće desiti, pišu podgoričke Dnevne novine.

Foto: Tanjug

Iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja PIO Dnevnim novinama je zvanično saopšteno da je budžetom Fonda obezbeđeno dovoljno sredstava kako bi se penzije i u 2016. godini nesmetano i redovno isplaćivale.

“Penzije su odmrznute početkom ove godine, a budžetom Fonda PIO Crne Gore za 2016. planirana su dovoljna sredstva koja će obezbediti nesmetanu i redovnu isplatu svih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, kojima je obuhvaćeno i uskladjivanje penzija”, kazali su u Fondu PIO, na čijem je čelu Dušan Perović, navodi list.

Usklađivanje penzija, kako su istakli iz Fonda PIO, utvrdiće se na bazi zvaničnih statističkih podataka o kretanju potrošačkih cena i zarada u Crnoj Gori u 2015. u odnosu na 2014. godinu, a koji će biti poznati početkom naredne godine.

Misija MMF-a, koja je boravila u Crnoj Gori od 22. oktobra do 2. novembra ove godine, ocenila je da javni dug te zemlje, koji iznosi 59 odsto bruto društvenog proizvoda, predstavlja i dalje rizik za crnogorske javne finansije i dala je niz preporuka Vladi u Podgorici u cilju smanjenja rizika po javne finansije, uključujući zamrzavanje penzija.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s