Na okrugli sto Rusi pozvali Mandića, Milića, Bečića, Danilovića…

Ruska Državna Duma organizovaće u ponedjeljak u Moskvi okrugli sto „Crna Gora izgledi za rješavanje krize politički dijalog” u kojem će, putem video linka, učestvovati poslanici DF-a Andrija Mandić, Strahinja Bulajić i Milan Knežević, lider SNP-a Srđan Milić, predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, funkcioner Demosa Goran Danilović i nezavisni poslanik Mladen Bojanić.

Na sajtu ruske Državne Dume najavljeno je da će se multimedijalni međunarodni okrugli sto održati 30. novembra u pres centru „Parlamentarnih novina“ u Moskvi, piše Pobjeda.

„Crna Gora može da postane članica NATO-a 1. decembra. Crnogorski građani insistiraju na održavanju referenduma o ulasku zemlje u Alijansu. Ruski parlament podržava demokratske procese u Crnoj Gori i poziva kolege iz država članica EU, NATO-a i OEBS-a, da poštuju suverenitet i nezavisnost zemlje“, navodi se na sajtu Dume.

Sa ruske strane u diskusiji će učestvovati zamjenik predsjednika Državne Dume Sergej Zeleznjak, član parlamentarnog odbora za poslove ZND, evroazijske integracije i veze sa sunarodnicima Vasili Lihačev, član Odbora za odbranu Vjačeslav Tetekin, ruska politikološkinja, istoričarka i novinarka Elena Ponomareva, direktor Balkanskog centra za međunarodnu saradnju Viktor Kolbanovski, kao i predstavnici ruskog Ministarstva inostranih poslova.

Zanimljivo je da na listi učesnika nema ni jednog predstavnika crnogorske vlasti ili čvrstog zagovornika NATO integracija.

„Sa crnogorske strane na okruglom stolu, uz pomoć interneta, učestvovaće predstavnici političkih partija u Crnoj Gori: Andrija Mandić, Strahinja Bulajić, Milan Knežević, Mladen Bojanić, Srđan Milić, Goran Danilović i Aleksa Bečić“, navodi se u najavi.

Većina pozvanih predstavnika crnogorskih partija protivnici su ulaska naše zemje u Alijansu predstavnici Nove, SNP-a, nezavisni poslanik Bojanić, kao i lider DNP-a Milan Knežević, koji se već nalazi u posjeti Moskvi na poziv Ministarstva inostranih poslova te zemlje. Demos i Demokrate, koje predstavljaju Danilović i Bečić, nemaju jasno definisane stavove po pitanju NATO-a.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s