Vujanović: Crna Gora će dobiti poziv u NATO

Izvesno je da će Crna Gora dobiti poziv za članstvo u NATO, izjavio je danas crnogorski predsednik Filip Vujanović i dodao da mu je to vrlo jasno potvrđeno “sa najvećih adresa” Alijanse.

Crna Gora dobija nove mogućnosti razvoj: Filip Vujanović

On je, nakon učešća na samitu UN o klimatskim promenama u Parizu, kazao da će dan kada Crna Gora dobije poziv za NATO, biti “veliki dan” za tu državu, prenose crnogorski mediji.
– Mogu reći sa punom izvesnošću prognoze za našu pozivnicu u NATO-u. Svi su saopštili da je Crna Gora zaslužila taj poziv i da smo sa jednim vrlo vrednim delovanjem pokazali da smo u stanju da osvojimo standard NATO-a – rekao je Vujanović.

On je podsetio da će se poziv ratifikovati u parlamentima 28 država NATO-a i da će Crna Gora tada dobiti mogućnost da postane punopravna članica zapadne vojne alijanse.
Prema rečima Vujanovića, Crna Gora time dobija nove mogućnosti razvoja ekonomije, mogućnosti za radna mesta, za veći standard gradjana i za bolju političku poziciju.
– Ono što uvek želim da naglasim, ovo je novo ubrzanje procesa evropskih integracija. Sa članstvom u NATO-u mi ćemo ubrzanije ići prema Evropskoj Uniji. Mislim da će dan kada dobijemo poziv za NATO, biti veliki dan za Crnu Goru – poručio je on.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s