Vlada Crne Gore tuži lidera opozicije Medojevića

Lider opozicije optužio vladu Crne Gore da je nabavila oružje za napadače u Parizu te da naoružava Al-Kaidu i FARC.

Podgorica, Crna Gora, Nebojša Medojević, Optužbe, Demokratski front, Vlada Crne Gore, Nato
Medojević (desno) se putem medija 17. novembra obratio specijalnom tužiocu Crne Gore 

Vlada Crne Gore podnijela je krivičnu prijavu protiv funkcionera i zastupnika opozicionog Demokratskog fronta (DF) zbog, kako je saopćeno, “zlonamjernih, senzacionalističkih, tendencioznih i neargumentovanih optužbi” na račun najviših nosilaca državnih funkcija, vlade i premijera.

Vlada je to učinila, prema saopćenju, pošto je izostala reakcija državnog tužilaštva na spomenute tvrdnje.

Krivična prijava protiv Medojevića podnesena je za krivično djelo lažno prijavljivanje, prema članu koji predviđa da se onaj ko prijavi da je određena osoba učinila krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti, a “zna da to lice nije učinilac tog djela”, kažnjava zatvorom od tri mjeseca do tri godine.

‘Kriminalna destinacija’

U Informaciji s kojom se vlada upoznala na sjednici navedeno je da je Medojević 17. novembra ove godine, obraćajući se putem medija glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, utvrdio da “ključni ljudi” iz vrha vlasti “švercuju oružje terorističkim organizacijama poput ISIL-a, Al-Kaide i FARC-a” te da su “[predsjednik vlade Milo] Đukanović i njegova kriminalna organizacija od države Crne Gore napravili sigurnu kriminalnu destinaciju preko koje se obavljaju logističke, terorističke, finansijske i političke operacije najmoćnijih svjetskih terorističkih organizacija”.

Medojević je u obraćanju dodao da, “ukoliko se pokaže da su šverceri oružja iz Crne Gore naoružali teroriste u Parizu, Crna Gora može da zaboravi pozivnicu za NATO”.

U Informaciji crnogorske vlade je navedeno da “karakter iznesenih neistina i težina ocjene da je Crna Gora sigurna kriminalna destinacija preko koje se obavljaju logističke, terorističke, finansijske i političke operacije najmoćnijih svjetskih terorističkih organizacija, nalažu da to pitanje dobije epilog pred nadležnim pravosudnim organima”.

“Ovo posebno iz razloga što obraćanje Nebojše Medojevića glavnom specijalnom tužiocu predstavlja krivično djelo lažnog prijavljivanja sa svim elementima umišljaja, jer on svjesno kao i nebrojeno puta do sada laže. Ovaj put toliko bezočno da je izazvao crnogorsko pravosuđe da tu laž procesuira”, navedeno je u Informaciji.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s