Mila hapse, Amfilohija ubijaju

Crnogorci na društvenim mrežama vode danima “opasne ratove”, a na meti važne javne ličnosti. Na portalu “Analitika” objavljena slika mitropolita sa rupama od metaka na licu

 

Koliko je Crna Gora raspolućena najbolje se može videti ovih dana na društvenim mrežama, gde su suprotstavljeni tabori, najpre, “udarili” na predsednika Vlade Mila Đukanovića, zbog pozivnice u NATO članstvo, a potom i na mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Foto-poruka Darka Milića (22), člana “Srbadije barske”, na kojoj dvojica policajaca “hapse” Đukanovića uz kletvu da treba da umre zbog NATO pozivnice, deluje dramtično, a druga, koja se tiče mitropolita Amfilohija krajnje morbidno.

Kolumnista portala “Analitika” Slobodan Jovanović iz Beograda objavio je na svom “fejsbuk” profilu fotomontažu sa rupama od metaka na licu mitropolita crnogorsko-primorskog, što je izazvalo bes mnogobrojnih vernika SPC u Crnoj Gori. Ispod toga našli su se prizemni komentari u kojima se na besprizoran način vladika vređa, ali mu se šalju i pretnje. Dok je u prvom slučaju reagovala država i Milića uhapsila, u drugom je ostala potpuno nema?!

– To je slika i prilika aktuelnog režima i njihovog odnosa prema neistomišljenicima, posebno prema srpskom narodu, njegovim institucijama i to pre svih Srpskoj pravoslavnoj crkvi, kao i političkim partijama Srba u Crnoj Gori i regionu uopšte – kaže za “Novosti” dr Budimir Aleksić, predsednik političkog saveta Nove srpske demokratije. – Lako se može dokazati ko su osobe, koje se time bave, a koje se nalaze na državnim jaslama i iz vrha vlasti crpe “inspirativne teme” protiv većinske Crne Gore.

On podseća da se ovoj hajci ne treba čuditi, ako se zna da je i optužnica protiv Njegoša odavno napisana u Crnoj Gori, dok su njeni autori dukljansko-crnogorski ideolozi. Optužnicu je 2000. uobličio tadašnji savetnik šefa crnogorskog parlamenta, Andrej Nikolaidis, koji je dve godine kasnije prizivao bombe na skupu u Banjaluci, gde je bio prisutan državni vrh Republike Srpske i Srbije i lideri hrvatskog naroda u BiH.

GENOCID NA PERU

– Jedan bivši potpredsednik Vlade Crne Gore konstantno objavljuje tekstove u kojima razrađuje stav Nikolaidisa o tome kako je “Gorski vijenac” postao, bezmalo, “antiislamska biblija Crnogoraca”. A jedan Nikolaidisov prezimenjak, koji se, takođe, predstavlja kao pisac, proširio je optužnicu za genocid i na svetog Petra Cetinjskog, utvrdivši da je Njegoš bio genocidan na peru, a njegov stric na delu. I ova paljba na mitropolita danas, samo je nastavak ove prizemne agresije – tvrdi dr Budimir Aleksić.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s