Kriminalci iz Crne Gore sve su aktivniji na području Bosne i Hercegovine, gde su razvili “firme” od kojih strepe i kriminogeni gangovi kosmetskih Albanaca.

Međutim, ni policija ne sedi skrštenih ruku. Tako su pripadnici Druge sarajevske policijske uprave, po nalogu Kantonalnog tužilaštva, priveli Sadudina Bećiragića (42), iz Rožaja, zvanog Satko, osumnjičenog za iznudu. Kako se saznaje, policija ga je uhvatila u trenutku preuzimanja novca, a Bećiragić, koji ima “debeli” policijski dosije u Crnoj Gori zbog poslova s narkoticima, priveden je na saslušanje u Tužilaštvo BiH.

Akcija zbog hapšenja Bećiragića počela je 22. septembra, kada je u prostorije Druge policijske uprave došao P. S. (37), rođen u Prijepolju, a nastanjen u Sarajevu. Prijavio je da ga je Bećiragić od marta 2013. godine, raznim pritiscima i pretnjama, izreketirao za iznos od oko 300.000 konvertibilnih maraka.

ZATVOR
SADUDIN Bećiragić i Fikret Dacić (40) osuđeni su pre tri godine u Višem sudu u Podgorici na po tri i po godine zatvora zbog šverca kokaina.

Posle konsultacija sa Kantonalnim tužilaštvom u Sarajevu, koje je naložilo da se preduzmu sve operativno-taktičke radnje na rasvetljavanju navedenog krivičnog dela, kao i detaljno sprovođenje istrage, naređeno je i izvođenje posebnih istražnih radnji, odnosno simuliranog i kontrolisanog otkupa predmeta i simuliranog davanja potkupnine.

Krajem novembra, na predlog sarajevskog Tužilaštva, Opštinski sud u Sarajevu izdao je naredbu za izvođenje posebnih istražnih radnji tajnog praćenja i tehničkog snimanja. Potom je u hotelu “Bristol” dogovoren sastanak između P. S. i Bećiragića, gde je izvedeno simulirano davanje potkupnine, odnosno predaje koverte sa označenim novčanicama. Kad je Bećiragić uzeo kovertu, na njega su skočili pripadnice policije, i ubrzo se obreo u pritvoru.