“Đukanoviću, rizikuješ građanski rat”

“Đukanoviću, rizikuješ građanski rat u Crnoj Gori”, poručeno je u subotu uveče sa protesta protiv članstva te zemlje u NATO, koji je organizovao deo opozicionog Demokratskog fronta, a čemu je prisustvovao i nekadašnji crnogorski predsednik Momir Bulatović. Protest je održan ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici a prisustvovalo mu je oko 5.000 građana koji su krenuli u protestnu šetnju do spomenika Svetom Petru Cetinjskom. Organizatori skupa su okupljenima delili sveće, a građani su skandirali ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i uzvikivale parole o srpskom Kosovu.

Podgoričani protiv članstva u NATO

Okupljeni su ipak stigli do spomenika Svetom Petru Cetinjskom iako im je policija na kratko blokirala put. Sve vreme su uzvikivali “Milo ubico”, “Milo lopove” i “Rusija, Rusija”.

– Đukanoviću, rizikuješ građanske sukobe u Crnoj Gori – upozorio je opozicionar Milan Knežević.

– Umorili smo se od ratova. Ali ako bude rata između NATO i Rusije, bićemo tamo gde su bili Sveti Petar, Janko Vukotić… Kosovo je srpski i crnogorski Jerusalim, vratićemo se tamo kao što su se Jevreji vratili u Jerusalim. Kosovo će opet biti crnogorsko i srpsko – kazao je Knežević.

On je dodao da je “2. decembra ove godine nastavljeno bombardovanje od marta 1999. godine” i da “preko NATO satelita Đukanovića i Krivokapića vrše kopnenu invaziju”.

Kako je ranije saopšteno, pored članica Demokratskog fronta u organizaciji skupa učestvuju i Pokret za Pljevlja, kao i Mreža NVO “Ne u NATO”, Pokret “Sloboda narodu” i Grupa građana “Akcija-reakcija”.

Okupljeni su nosili uglavnom zastave Srbije i Nove srpske demokratije, klicali ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i uzvikivali “Kosovo je srce Srbije”.

Istaknut je bio i transparent “Mi nismo za rat, a vi?”, prenose beogradski mediji.

Ponovićemo narodni ustanak

Lider Nove Andrija Mandić i Momir Bulatović došli su na plato u grupi od više stotina ljudi na čijem čelu je bila grupa mladih sa transparentom “Volimo te otadžbino naša”.

Okupljeni su na pomen NATO skandirali: “Ubice, ubice!”, a potom je počelo skandiranje: “Rusija, Rusija”, “Putine, Putine”…

Zatim se građanima obratio Radan Nikolić iz Udruženja boraca ratova 90-ih, koji je kazao da je “Rusija predvodnik protivnika američkom imperijalizmu”, posle čega je pozvao na skandiranje “Rusija, Rusija” da bi time, kako je kazao, “ukinuli sankcije” koje je crnogorska vlast toj zemlji.

– NATO nas je gurnuo u bratoubilački rat. Svetski mafijaši i razbojnici su pozvali lokalne mafijaše i razbojnike. To je pozivnica. Osim referenduma sve je drugo okupacija Crne Gore, a onda će se ponoviti narodni ustanak, pa i sa oružjem – rekao je Janko Vučinić iz Radničke partije.

– Prevara im neće proći. Pozivnica ne znači ništa, Crna Gora nikada neće ući u NATO – rekao je Boško Vukčević iz Pokreta sloboda narodu i dodao da protesti protiv članstva u NATO-u treba da budu nastavljeni.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s