Anti-NATO protest u Podgorici: Referendum ili narodni ustanak

Ukoliko Milo Đukanović i njegova vlast odluče da Crnu Goru uvedu u NATO mimo volje naroda izražene na slobodnom, fer i demokratski organizovanom referendumu, to će predstavljati okupaciju, koja bi za posledicu mogla imati građanske sukobe, ustanak naroda, čak i oružani.

Bulatović: Zabrinut za sudbinu Crne Gore

Ovo je suština poruka sa preksinoćnog anti-NATO protesta ispred zgrade crnogorskog parlamenta u Podgorici na kojem se u organizaciji Nove srpske demokratije okupilo nekoliko hiljada građana, ozlojeđenih naumom aktuelnog režima da odluku o ulasku Crne Gore u najmoćniji vojni savez na svetu donese prostom većinom u Skupštini:

– To se jedino može učiniti organizovanjem slobodnog referenduma, a sve ostalo je okupacija. A onda bi se desio ustanak, čak i sa oružjem – bez uvijanja je kazao Janko Vučinić, čelnik Radničke partije, kojeg je do reči podržao i Milan Knežević, lider Demokratske narodne partije, koji je insistirao na referendumu pod nadzorom Rusije i NATO-a.

Krv na rukama

– Na našim rukama nema krvi nedužnih ljudi. Na rukama NATO-a ona postoji – rekao je Bulatović, podsećajući na silne nevine žrtve NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine i ukazujući da crnogorski narod nikad ne može i ne sme zaboraviti i oprostiti nevinu decu izginulu od NATO bombi u Murini, da se i ne govori o tolikim drugim nedužnim žrtvama i materijalnim gubicima i Crne Gore i Srbije.

Na skupu, na kojem su se vijorile ruske zastave i preovladavali transparenti i poklici Rusiji i Putinu, uz prave ovacije se pojavio i Momir Bulatović, nekadašnji predsednik Crne Gore i savezni premijer u vreme NATO bombardovanja Srbije i Crne Gore.

On je kazao da je na skup došao kao čovek zabrinut za sudbinu Crne Gore jer smatra da nijedan pošteni građanin ne može ravnodušno ćutati pred dilemom – NATO da ili ne.

– Da li mislite da Milo Đukanović, Milica Pejanović-Đurišić i Svetozar Marović, kao iskusni političari i kao relativno pametni ljudi, ne znaju kuda guraju Crnu Goru – upitao je Bulatović i odgovorio: – Oni samo misle da će ulazak Crne Gore u NATO biti spas za njih da ne odgovaraju pred zakonima ove zemlje…

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s