Oružje iz Crne Gore za džihadiste

Terorista, luka, foto profimedia
LUKA BARI BLOKIRANA ZBOG SUMNJIVIH POŠILJKI IZ CRNE GORE I ALBANIJE
Pretpostavlja se i da su neki od učesnika, među kojima je i Salah Abdesalam, u seriji terorističkih napada u Parizu isplovili uprave iz luke Bari, pa je zbog toga ovo mesto na primorju postalo opasno ne samo za Italiju već i za ceo svet

BARI – Italijanska vlada juče je donela odluku da blokira luku Bari zbog istraživanja koja su pokazala da oružje koje koriste džihadisti upravo preko te luke dospeva u gradove u kojima vrše napade, prenose mediji.

Takođe, utvrđeno je da tu luku koriste i osobe koje na neki način pomažu u organizovanju ekstremističkih napada. Italijanski mediji prenose da je luka okarakterisana kao „kapija džihadista“ jer je na sastanku nadležnih zvaničnika utvrđeno da sumnjiva lica i oružje dospevaju iz pravca Crne Gore i Albanije.

Pretpostavlja se i da su neki od učesnika, među kojima je i Salah Abdesalam, u seriji terorističkih napada u Parizu isplovili uprave iz luke Bari, pa je zbog toga ovo mesto na primorju postalo opasno ne samo za Italiju već i za ceo svet.

– Cilj je da se obezbede temeljne provere u luci koju je, kako su dosadašnje istrage pokazale, teško pratiti.

Problem je veliki broj brodova, za koje očigledno nema dovoljno trajekta – prenose mediji i dodaju da je donesena odluka da se u luku pošalju jake policijske i vojne snage.

– Pojačanje u luci Bari već je stiglo. Tamo je raspoređeno 30 vojnika i 10 agenata iz mobilnog odreda policije. To su samo prvi koraci koje je Vlada preduzela u borbi protiv terorizma – piše italijanski portal Korijere.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: