Marović sam u ćeliji, sin Miloš sa još trojicom

Predsednik Političkog saveta DPS Svetozar Marović je sam u ćeliji Istražnog zatvora u Spužu.

Njegov sin Miloš je juče ujutro iz Kliničkog centra Crne Gore vraćen u ZIKS, pišu podgorički mediji.

Vijesti su objavile da je Svetozar Marović dobio sobu na trećem spratu te zgrade, na kom su i sobe još nekoliko Budvana uhapšenih zbog milionskih malverzacija, a da je Miloš u sobi sa Mašanom Čogurićem, optuženim za ubistvo braće Davorina i Danijela Ćulafića i sa još dva pritvorenika.

Branilac Svetozara Marovića, advokat Zdravko Begović, podneo je žalbu krivičnom veću Višeg suda na odluku sudije za istrage kojom je njegovom branjeniku određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je učestvovao u finansijskim malverzacijama u nekoliko slučajeva, u kojima je budžet opštine Budva oštećen za više miliona evra.

Stariji Marović je uhapšen u četvrtak ujutro po nalogu Specijalnog tužilaštva, a već uveče mu je određen pritvor zbog straha od uticaja na svjedoke i načina izvršenja krivičnog đela i posljedica. Prema saznanjima Pobjede, stariji Marović je sam u ćeliji, a njegov sin Miloš juče ujutro je iz Kliničkog centra Crne Gore vraćen u Spuž.
Svetozar Marović se sumnjiči za zloupotrebu položaja u slučajevima TQ Plaza, Jaz i Prijevor gđe je prema nalazima iz istrage šteta za budžet opštine Budva 11.400.000 eura, dok je njegov sin jedan od osumnjičenih u aferi Prijevor.

Specijalno tužilaštvo se nakon hapšenja visokog funkcionera oglasilo šturim saopštenjem u kojem je navedeno da je Svetozar Marović uhapšen zbog osnovane sumnje da je “izvršio produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja putem podstrekivanja na organizovan način“.

Marović je pred tužiteljkom Lidijom Vukčević negirao krivicu. U odbrani je naveo da nije imao službena ovlašćenja da bude “nadređeni osobama koje su navodno imale određena svojstva u poslovima koji su sporni za Tužilaštvo”.

U posljednjih pet godina po nalogu Specijalnog tužilaštva uhapšena je 41 osoba u aferama Zavala, Košljun, TQ Plaza Jaz, Prijevor i gradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Budvi. Okrivljeni se terte da su najeli ukupno 21 milion štete budvanskoj Opštini.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: