OKUPLJANJE OPOZICIJE Novi protest u Podgorici

Ispred Skupštine Crne Gore večeras je počeo protest u organizaciji Demokratskog fronta (DF), na kojem okupljeni traže formiranje prelazne vlade i fer izbore.

Skupština Crne Gore, Podgorica

Prostest počeo ispred skupštine Crne Gore, Podgorica, Foto: Profimedia

DF će na večerašnjem okupljanju, osim standardnog zahteva za formiranje prelazne vlade i fer izbore, demonstrirati i protiv ostatka opozicije zbog njihovog stava da nastave rad u Radnoj grupi parlamentarnog dijaloga.

U DF-u smatraju da je opozicija trebalo da iskaže minimum solidarnosti sa političkom akcijom DF-a i pridruži se njihovim protestima.

“Predsedništvo DF-a smatra da Crna Gora nema vremena za čekanje i da je ostatak opozicije, prihvatanjem da učestvuje u pregovorima koji samo troše naše vreme i nisu pregovori za formiranje prelazne vlade, u stvari postao dekor jedne nove izborne krađe koju diktator priprema u narednom periodu”, rekao je ranije danas funkcioner DF-a Nebojša Medojević.

Protest je počeo u 18.00 časova ispred parlamenta, a biće nastavljen šetnjom do zgrade javnog servisa, gde su već postavljene zaštitne ograde.

Poslanik DF-a Koča Pavlović je rekao da DF i dalje protestuje “iako su protiv njih upotrebljeni i suzavac i batine i laži”.

“Kada bi sva opozicija bila ovde, Milo Đukanović bi morao da popusti. Što su im rekli sagovornici sa Zapada? Tačno smo procenili da su jedinstveni protesti opozicije jedini način za borbu protiv režima”, rekao je Pavlović, a preneo RTCG.

“U ponedeljak smo videli kolika je prodajna cena opozicionara. Mesne zajednice i fotelje u komunalnom im je ponudio Đukanović, a oni su tu ponižavajuću ponudu prihvatili. Valjda im je njihov šef Ranko Krivokapić obećao da će pored komunalnog dobiti i koju fotelju u vodovodu i kanalizaciji”, poručio je Pavlović.

Milutin Đukanović je ponovio da DF neće odustati od zahteva da “sadašnja Vlada podnese ostavku i da se formira prelazna, koja bi pripremila fer izbore”.

Predsednik PUPI-ja Vojo Vuletić je poručio da treba da se trese cela Crna Gora od severa do primorja.

U Frontu smatraju da je opozicija trebalo da iskaže minimum solidarnosti sa političkom akcijom DF-a i pridruži se njihovim protestima.
DF organizuje proteste od 27. septembra i do sada je održao 25 takvih skupova.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s