Kako izgleda prvi nulti kilometar u Crnoj Gori

Bar je dobio novi simbol – Nulti kilometar, jedinstvenu geografsku tačku od koje se računa udaljenost od tog mesta do drugih destinacija u svetu.

Evo kako izgleda prvi nulti kilometar u Crnoj Gori

Na barskom nultom kilometru nisu ispisane destinacije do drugih gradova već samo one koje predstavljaju turističke atrakcije.

a sedam metara visokoj skulpturi spiralne metalne konstrukcije ispisane su tako razdaljineod Bara do Kopakabane, Tadž Mahala, Gračanice, Hilandara, Meke, Jerusalima, Aja Sofije, Akropolja, Kalemegdana, Skadarskog jezera, Letis Magne, Akre, Etne,  Durmitora, Biogradske gore, Ostroga, Sen Tropea, Big Bena…

Novi simbol grada odmah je privukao veliku pažnju prolaznika pa je nakon postavljanja nastala gužva za fotografisanje ispred spiralne skulpture.

Želeli smo da nulti kilometer bude prepoznatljiv simbol Bara i mesto sastajališta mladih. Da smo na dobrom putu da tako bude pokazale su prve reakcije građana i turista oko ove monumentalne skulpture. Na prvom slikanju mladih Barana bio je i gost iz Turske koji nije krio oduševljenje kada je na nultom video i natpis i razdaljinu do jednog od simbola Istanbula – Aja Sofije”, prokomentarisala je Neda Ivanović, direktorka Turističke organizacije Bara koja je i pokrenula projekat postavljanja nultog kilometra u gradu pod Rumijom.

Narednih dana će se raditi na uređenju oko skulputre pa je svečano otvaranje novog simbola Bara zakazano za ponedjeljak u 19:00, kada počinje barski novogodišnji događaj na Trgu Jovana Vladimira.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s