Crna Gora: Đukanović najavio proveru poverenja vladi

Crna Gora: Đukanović najavio proveru poverenja vladi

Predsednik crnogorske vlade Milo Đukanović najavio je danas da će zatražiti proveru poverenja svojoj vladi u što kraćem vremenskom roku, kako bi se videlo da li ona do izbora može da funkcioniše u trenutnom sastavu.

„To ću učiniti u kratkom roku, u nekoliko narednih dana, po proceduri koja se podrazumeva, a tu odluku mora da donese vlada, bez obzira na to što je može inicirati premijer“, rekao je Đukanović gostujući u emisiji „Živa istina“, a preneo je sajt RTCG.

Tražiću da se ispita političko poverenje ovoj vladi da bi smo zaista videli da li ta vlada u ovom sastavu može da nastavi da funkcioniše do izbora ili ćemo se, eventualno, suočiti sa tom okolnošću da neko drugi ima parlamentarnu većinu i prepustiti tome da formira vladu„, naveo je premijer Crne Gore.

Đukanović očekuje da to pitanje bude vrlo brzo na dnevnom redu u Parlamentu ali, kaže, to nije moguće pre Nove godine, iz tehničkih razloga.

Odgovarajući na pitanje hoće li na dnevni red doći i pitanje poverenja predsedniku parlamenta Ranku Krivokapiću, Đukanović je odgovorio:

„Čini mi se da bi ovog trenutka bilo neogovorno licitirati sa izvedenim pitanjima iz ovog prethodnog pitanja, mi zaista prvo moramo da dobijemo odgovor da li je ova vlada politički legitimna i to želim ja da ispitam, zato što smatram da nema više nijednog razloga da živimo u neizvesnosti“.

Ako smo želeli da odgodimo suočavanje sa tom istinom zbog poziva u NATO, uspeli smo u tome, sada je vreme da to pitanje stavimo na dnevni red, a šta iz odgovora na to pitanje proističe videćemo, naveo je Đukanović.

Premijer Crne Gore je ponovio da je za Demokratsku partiju socijalista (DPS) neprihatljiva ideja opozicije o prelaznoj vladi, jer je vidi kao nezasluženu privilegiju.

„Nisam spreman da se o tome dogovaram, ali jesam o raznim drugim formama kako da vam pomognemo da otklonite sumnje i da ne bude zloupotrebe državnih resursa, da imamo čist izborni proces i da imamo kredibilnu vlast. Imamo razne ideje na umu, ali ne bih o njima u ovom trenutku“, rekao je Đukanović.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s