Vujanović: Nikolić se ozbiljno meša u državnu politiku Crne Gore

Crnogorski predsednik Filip Vujanović ocenio je da se predsednik Srbije Tomislav Nikolić poslednjim izjavama “ozbiljno meša” u državnu politiku Crne Gore i predložio da se “rasprava sa javne preseli na perosnalnu ravan”, a stvari “razjasne u korist “dobrih odnosa” dve države i njenih naroda.

Filip Vujanović je za podgorički “Portal Analitika” komentarisao Nikolićev stav iznesen u intrevjuu ruskoj agenciji “Sputnjik”, da “Crna Gora izborom da bude deo EU i NATO svesno poništava samostalnost i pristaje da bude nečija igračka”.

Crnogorski državni vrh je ranije reagovao na stavove predsednika Srbije ocenjujući da su u pitanju “neki novi tonovi sa visoke državne adrese u Beogradu”, dok se Vujanović naknadno založio i da se u ličnoj komunikaciji “stvari dodatno razjasne”.

“Javnu raspravu o ovome treba preseliti na personalnu ravan i dodatno se međusobno razjasniti u korist dobrih odnosa Crne Gore i Srbije i naših bliskih naroda. Takvi odnosi podrazumevaju poštovanje suvereniteta, ravnopravnosti i ne mešanje u unutrašnja pitanja”, naveo je Vujanović.

Crnogorski predsednik je ocenio da se Nikolić izjavom da Crna Gora “pristaje da bude nečija igračka”, a u kontekstu njenih aspiracija za članstvo u EU i NATO, i ocenjivanjem “državnih odluka” zvanične Podgorice u vezi sa tim, “ozbiljno meša u državnu politiku” druge države.

Vujanović je kazao da je Tomislav Nikolić poslednjim izjavama “lično uvredio” predsednika Crne Gore i premijera i dodao da “hoće da veruje” da je to učinjeno bez namere.

Crnogorski predsednik je ocenio da Nikolićeve izjave “apsolutno ne mogu” uticati na odnose Crne Gore i Srbije.

“Iskreno se nadam da će predsednik Nikolić poštovati suvereno pravo Crne Gore da samostalno vodi državnu politiku i da će prestati da lično vređa one koji tu politiku vode. Iz moje i reakcije predsednika Vlade Crne Gore videli ste da se, kao i uvek, nismo mešali u vođenje državne politike Srbije. I naravno nismo nikoga uvredili”, zaključio je Vujanović.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s