Ðukanović: Vreme je za novu Crnu Goru

Ðukanović: Vreme je za novu Crnu Goru
Crnogorski premijer Milo Ðukanović priredio je u utorak novogodišnji prijem sa kojeg je poručio da je vreme za novu Crnu Goru, Crnu Goru koja će biti i slobodarska, ponosna i antifašistička kao što je uvek bila, ali za Crnu Goru koja će biti svoja, promišljena i odlučna da sledi viziju vlastitog razvoja, preneli su podgorički mediji.

Mediji su, međutim, primetili da će ovaj prijem ostati upamćen po tome što se na njemu nije pojavio predsednik parlamenta Ranko Krivokapić prvi put za 17 godina.

Krivokapić je i lider Socijaldemokratske partije, manje članice vladajuće koalicije.

Obraćajući se zvanicama u Vili Gorica, Ðukanović je ocenio da je godina na izmaku za Crnu Goru bila veoma uspešna, navodeći da sve realizovane reforme imaju veliku vrednost, a posebno napredak u vladavini prava.

Ðukanović je kazao da je poziv za članstvo u NATO kruna uspeha ne samo državnih organa već svih odgovornih društvenih subjekata, nakon kontinuiranog dugogodišnjeg napora na ostvarivanju standarda i pretpostavka za pripadnost razvijenim evropskim i evroatlantskim integracijama.

“Privilegiju da bude među 29 najrazvijenih demokratskih i ekonomskih država za Crnu Goru, a i za druge države Zapadnog Balkana ne znači prevashodno pripadnost moćnom vojnom savezu već je pre svega to pripadnost novom sistemu vrednosti“, kazao je Ðukanović.

On je ponovio da je uočena potreba i definisana odlučnost da se napravi otklon od dugog istorijskog lutanja, koje je, kako je naveo, karakterisalo nestabilnost i zaostajanje u pogledu ekonomskog i demokratskog razvoja.

Ðukanović je, međutim, ukazao da sledi jednako zahtevna naredna godina i istakao:

“Postaraćemo se da sa daljom posvećenošću reformama olakšamao posao partnerima iz Alijanse da u kratkom roku završimo pristupne pregovore i stvorimo uslove za ratifikaciju našeg članstva. Postaraćemo se da odgovornim odnosom prema domaćim političkim zadacima i odgovornim odnosom svih relevantnih političkih subjekata savladamo aktuelno nepovjerenje na političkoj sceni, učvrstimo stabilnost i stvorimo uslove za dalji dinamičan i harminičan odnos u procesu pregovora s EU“.

 

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s