Milo Đukanović ličnost 2015. u promociji kriminala

Crnogorski premijer Milo Đukanović proglašen je za ličnost godine u 2015. zaslužne za promociju kriminala, korupcije i negrađanskog društva, navodi OCCRP.

Foto: Beta, AP

Na drugom mestu liste koju je napravila međunarodna Mreža za izveštavanje o organizovanom kriminalu (OCCRP) nalazi se porodica predsednika Azarbejdžana Ilhama Alijeva, koja, kako se navodi, poseduje veliki udeo u ekonomiji, pljačka državu i tako se bogati, dok je treći makedonski premijer Nikola Gruevski.

Kako prenose makedonski mediji bliski opoziciji, Gruevski je prvi Makedonac koji se našao na listi koju pravi ta međunarodna organizacija.

“Makedonski premijer Nikola Gruevski prisluškivao je novinare i opoziciju, proganjao je političke protivnike i učestvovao je u prikrivanju ubistava”, navodi se u saopštenju OCCRP.

OCCRP je konzorcijum 22 komercijalna i neprofitna istraživačka centra i nekoliko stotina novinara koji se bave istraživačkim novinarstvom iz više desetina zemalja Evrope i centralne Azije. Ta mreža formirana je 2006. godine, jedna je od najvećih svetskih organizacija u istraživačkom novinarstvu i godišnje napravi više od 60 istraživanja.

Svake godine novinari članovi OCCRP iz više od 30 država glasaju u izbori za ličnost godine koja je zaslužna za promociju organizovanog kriminala i korupcije.

Među “pobednicima” su prethodnih godina bili i ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Azarbejdžana Ilham Alijev.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: