NATO Crnu Goru tera u građanski rat

U autorskom komentaru na nemačkom internet portalu Dojče virtšaftsnahrihten, urednik austrijske državne televizije ORF Zoran Dobrić ističe da NATO namerava da prijemom Crne Gore u svoje članstvo preseče poslednju vezu Rusije s Evropom.

Preko grbače naroda: Igor Lukšić i Jens Stoltenberg

Iako je većina Crnogoraca protiv članstva u NATO, premijer Milo Đukanović insistira na ovom koraku, a SAD i EU prikrivaju, u cilju ostvarenja svojih namera, kriminalne mahinacije predsednika Vlade Crne Gore.

Ukoliko Crna Gora pristupi zapadnoj vojnoj alijansi, Rusija bi imala samo još jednog saveznika u Evropi – Srbiju.

Ratovi 90-ih i kasnije političke i ekonomske krize su u međuvremenu Srbiju naterale uza zid. Već godinama ovu osiromašenu državu na Balkanu EU ucenjuje da odustane od dela svoje državne i kulturne teritorije i pristane na američki plan ostvarenja nezavisne države Kosovo.

Koliko je Kosovo važno za SAD dokazuje, između ostalog, vojna baza u Uroševcu (Bondstil), gde je američka vojska sagradila najveću bazu na svetu, kako bi Srbima, ali i Rusima jasno stavila do znanja da namerava da ostane na Kosovu kako bi dalje marširala u pravcu Rusije.

U ostvarenju američkih ciljeva Crna Gora je ostvarila svoj zadatak pošto je kao poslednji saveznik Beograda priznala nezavisnost Kosova. Kada Crna Gora pristupi NATO-u, Srbija će biti potpuno izolovana i više neće biti u stanju da se odupre ekonomskom i političkom pritisku SAD i EU, a za Rusiju bi to značilo izolaciju od Zapadne Evrope. Time bi američko-natovski master plan da se Rusija istera iz Evrope i NATO snage pozicioniraju na ruskim granicama bio ispunjen, ukazuje Dobrić.

Zbog svega toga je SAD, i EU svejedeno šta radi crnogorski premijer Milo Đukanović, što se ogleda i u potpunom prećutkivanju opozicionih protesta u evropskim medijima.
Kako će teći protesti protiv NATO u Crnoj Gori zavisi pre svega od spremnostI SAD i EU da prihvate političko-ekonomsku realnost u Crnoj Gori i da zbog sopstvenih interesa još jednu zemlju na Balkanu oteraju u građanski rat.

Falsifikat narodne volje

Stanovništvo Crne Gore duboko je podeljeno po pitanju članstva zemlje u NATO-u. Istraživanje koje je za račun crnogorske vlade sproveo francuski institut IPSOS pokazuje da bi 52 odsto Crnogoraca podržalo učlanjenje. Međutim, ispitivanje Centra za demokratiju i ljudska prava pokazuje sasvim drugačiju sliku, odnosno da postoji najviše 36,5 odsto pristalica ulaska u NATO.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: