Turistička sezona u Crnoj Gori počela veoma dobro

Rekordan broj turista kao i veliki broj ostvarenih noćenja tokom novogodišnjih praznika na Crnogorskom primorju, naročito u Budvi, gde je, prema podacima lokalne turističke organizacije, boravilo preko 50.000 gostiju, za turističke radnike iz te zemlje je veoma dobar znak i najava da će i ova godina biti uspešna.

 – To smatra i ministar održivog razvoja i turizma u Vladi Crne Gore Branimir Gvozdenović, koji je kazao da turistička sezona u Crnoj Gori počela veoma dobro kako po broju turista tako i po ostvarenim noćenjima.

– Potrošnja po gostu iznosila je od 50 do 150 evra dnevno, a ako se zna da je sa tolikim brojem gostiju tokom praznika, jasno da je i promet bio veliki. Tačne finansijske efekte znaćemo krajem ovog meseca – izjavio je Gvozdenović medijima nakon sastanka sa turističkim radnicima u Petrovcu. On je dalje kazao da Crna Gora postepeno ali sigurno valorizuje sve najveće prednosti a to je sinergija severa i juga.

– Kapitalnim budžetom za ovu godinu planirano je 90 miliona evra za infrastrukturne projekte na severu Crne Gore, to jest za nove ski-staze, žičare i ostale elemente turističke ponude – izjavio je ministar turizma.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s