TRAŽE JEDNAKOST: Građanima Crne Gore otpisati dugove kao i sinu Svetozara Marovića!

Miloš Marović i Svetozar Marović foto printscreen CdM beta
Nevladina organizacija Alternativa predložila je Vladi, povodom nagodbe Specijalnog tužilaštva sa Milošem Marovićem, ekonomske mere koje bi bile u korist građana Crne Gore koje podrazumijevaju otpis dogova

“U skladu sa odlukom i predlogom Tužilaštva da se nagodi sa optuženim Milošom Marovićem u korupcionaškoj aferi oko zemljišta Jaz u Budvi, predlažemo sledeće ekonomske  mere koje bi prateći ovu odluku bile na korist građana/ki Crne Gore:

Otpis 72,86 odsto potraživanja koje ima EPCG prema vlasnicima električnih brojila zaključno sa 3. januarom 2016. godine; otpis 72,86 odsto potraživanja koje ima JP Vodovod(i) prema vlasnicima brojila za vodu zaključno sa datumom 3. januarom 2016. godine i otpis 72,86 odsto potraživanja koje imaju JKP-a prema vlasnicima nekretnina za komunalne troškove zaključno sa 3. januarom 2016”, piše u pismu koje je ta NVO uputila ministarstvima finansija i ekonomije.

Oni dodaju da je iz zatvorske jedinice 3. januara izašao Miloš Marović, “pa je tim činom ovaj sporazum formalno-pravno stupio na snagu (po kriterijumima Tužilaštva Crne Gore)”.
“Kako je Marović po sporazumu dužan da nadoknadi samo 27,14 odsto sume za koju je oštetio Crnu Goru, to je i naš zahtev definisan tako da građani/ke vlasnici brojila/nekretnina plate samo 27,14 odsto sume koju su dužni na dan kada je ovaj sporazum stupio na snagu”, pojasnili su iz te NVO.

U pismu navode da se time sa građanima Crne Gore postupa makar na jednak način kao prema licu koje je došlo u situaciju da pregovara sa Tužilaštvom. Nadaju se da će njihova inicijativa biti razmotrena na sledećoj sednici Vlade Crne Gore.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: