CRNOGORSKA javnost našla se u čudu zbog činjenice da je Ivan Vujović (27), koji je trebalo da u zatvoru provede 14 godina zbog ubistva, imao u svojoj ćeliji pištolj!

Oružje je Vujović, saznajemo, “zadužio” od Jovice Zindovića, ubice osuđenog na 15,3 godina zatvora, koji je stražarima bjelopoljskog zatvora pobegao još 7. oktobra, kada je bio u porodičnoj poseti nedaleko od Mojkovca.

Zindović je, kako saznaju “Novosti”, pištolj nabavio u zatvoru, gde je razrađivao više varijanti bekstva. Pošto pištolj za to nije morao koristiti, on je ostao u “šteku” u zidu ćelije koju je delio sa Vujovićem.

Specijalna komisija, koja je formirana da ispita stanje u zatvoru, utvrdila je da je Vujović preteći pištoljem razoružao čuvare, koji su ga vodili na telefonski razgovor. Daljinskim upravljačem je otvorio metalnu kapiju, a potom pištoljem naterao dežurnog da je otključa.

Ispred su ga čekala kola, kojim je pobegao, a ima indicija da je u svemu učestvovala i ekipa Jovice Zindovića (38).

SUĐENjE
U OSNOVNOM sudu u Bijelom Polju treba da počne odloženo suđenje suspendovanom načelniku bjelopoljskog zatvora Goranu Šćekiću, rukovodiocu Odseka sprovodničkog obezbeđenja Safetu Dizdareviću i sprovodnicima u tom zatvoru Dušku Tomiću i Seadu Aliću. Oni su optuženi da su počinili krivično delo zloupotrebe službenog položaja, odnosno da su omogućili zatvoreniku Jovici Zindoviću (38), bivšem zetu Darka i Duška Šarića, da pobegne iz porodične kuće u Mojkovcu.

Posle još jednog bekstva, detaljnim pretresom bjelopoljskog zatvora koje su obavili radnici zatvora u Spužu, pronađen je veliki broj telefona, punjača za mobilne, bodeža, SIM kartica, fleš memorija… ali i utvrđeno da nedostaje službeni pištolj komandira Nikole Konatara, protiv kojeg je pokrenut postupak zbog bekstva osuđenika, kao i protiv njegovih kolega Petra Šukovića i Slaviše Kljajevića.

Upravljanje bjelopoljskim zatvorom od 25. decembra preuzela je uprava ZIKS, kojoj nije bilo teško da utvrdi da je Vujović bio povlašćeni zatvorenik u bjelopoljskom zatvoru. Poseban tretman ogledao se i u tome da je redovno odlazio u zatvorski bife, imao mobilni telefon sa koga je napravio zatvorski profil Iker Salute na “Fejsbuku”. Poslednja njegova objava je bila desetak minuta pre nego je otišao na “telefonski razgovor”, odakle se dokopao slobode.

Za njim je raspisana nacionalna i međunarodna poternica, a iz policije kažu da je reč o opasnoj i naoružanoj osobi, sklonoj nasilju.