DPS: Opozicioni DF pokušava da poništi državnost Crne Gore

Crnogorska vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) ocenila je danas da opozicioni savez Demokratski front (DF) pokušava da “po svaku cenu” poništi državnost Crne Gore, i sam rezultat referenduma od pre deset godina.

Prema oceni DPS, to je cilj “pompezno najavljene narodne skupštine”, koju je DF najavio, u slučaju da Vlada Crne Gore ne dobije poverenje, na glasanju u parlamentu, koje se očekuje u utorak, 25. januara.

Debata o poverenju Vladi počeće u ponedeljak, ali će poslanici glasati dan kasnije.

Neki mediji su ranije objavili da će DF eventualno izglasavanje nepoverenja Vladi proglasiti kao sopstvenu pobedu, iako je pozicija vlade ugrožena, u prvom redu, zbog stava Socijaldemokratske partije (SDP) koja je najavila da će glasati protiv poverenja Vladi.

To bi, kako se navodi, bio zapravo izgovor DF da prekine svoje politički neuspešne ulične proteste na kojima je od kraja septembra prošle godine pokušavao da smeni sadašnju crnogorsku vlast.

U saopštenju DPS se navodi da DF stalno pokušava da ospori nezavisnost Crne Gore i svojim tvrdnjama da su svi dosadašnji izbori bili “pokradeni”.

Prema oceni DPS, opozicioni DF namerava da za svoju takozvanu veliku narodnu skupštinu angažuje pripadnike “zloglasnog” Sedmog bataljona kao tobožnje obezbeđenje tog skupa.

U saopštenju DPS se posebno kritikuju opozicione partije izvan DF, koje su najavile svoje učešće u “tuđinskom zamešateljstvu” u organizaciji DF, u kome su Nova srpska demokratija i Pokret za promene.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: