Krivokapić: Vlada Mila Đukanovića je viseća

Predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić rekao je nakon sednice parlamenta na kojoj je izglasano poverenje Vladi Mila Đukanovića da je to “viseća Vlada” bez realnog poverenja.

 Ranko Krivokapić

On je novinarima rekao da sve partije do 1. februara treba da razmotre ponudu crnogorskog premijera Mila Đukanovića i Pozitivne Crne Gore da sve partije parlamentarne opozicije uđu u Vladu.

– Dobro je da krenemo u pravcu dijaloga. Sve će biti na stolu. Krećemo u nešto što će doprineti parlamentarizmu, u interesu građana, za fer izbore – naveo je Krivokapić.

Na pitanje da li će podneti ostavku na mesto predsednika parlamenta, Krivokapić je rekao da je ta mogućnost uvek otvorena, ali da to nije prioritet.

Krivokapić je rekao da je stvar konsenzusa da li SDP opet može da bude deo Vlade.

Skupština Crne Gore izglasala je sinoć poverenje Vladi Mila Đukanovića, koji je rekao da će najsloženiji izazov političke stabilnosti u nastavku mandata Vlade biti stvaranje uslova za održavanje slobodnih, demokratskih parlamentarnih izbora.

Od 62 poslanika, koliko je kasno sinoć učestvovalo u glasanju, podršku Vladi dala su 42 poslanika, dok je protiv bilo 20 poslanika.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: