Kacin: Ruska Duma se meša u unutrašnje stvari Crne Gore

Ruska Duma se meša u unutrašnje stvari Crne Gore, smatra slovenački ambasador pri NATO Jelko Kacin, a povodom ruskog stava iznetog u razgovoru sa predstavnicima opozicionog Demokratskog fronta, da bi Crna Gora trebalo da bude uređena po švajcarskom modelu neutralnosti.

Kacin: Ruska Duma se meša u unutrašnje stvari CG

            Takva izjava predstavnika ruske Dume pravno znači mešanje u unutrašnje stvari jedne države, kaže Kacin i dodaje da je ruski predlog neuobičajen u diplomatskoj praksi, ali i dodaje da je u ruskom maniru vođenja spoljne politike.

“Generalno, kao ambasador pri NATO, ne bih komentarisao takve ruske izjave, ali ono što mogu kazati jeste da je predlog Moskve vrlo neuobičajen, jer se tiče uređenja jedne suverene države. Moram da kažem da je predlog krajnje neobičan, ali je i sa druge strane “veoma ruski”, odnosno u stilu Moskve”, kazao je Kacin za Pobjedu, prenela je RTCG.

Ideju o Crnoj Gori kao “balkanskoj Švajcarskoj” lansirao je potpredsjednik ruske Dume Sergej Željeznjak na sastanku u Moskvi sa liderima Demokratskog fronta Andrijom Mandićem, Milanom Kneževićem i Predragom Bulatovićem.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s