Mandić: Referendum ili sukobi u državi

Prvi čovek Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić ocenio je da je ulazak Crne Gore u NATO bez održavanja referenduma opasan plan koji može dovesti do sukoba u državi.

Andrija Mandić upozorava na posledice ulaska u NATO

– To je opasan plan, taj plan može dovesti do sukoba u Crnoj Gori. Mi ne želimo da Crna Gora rizikuje svoju budućnost da, od zemlje gde postoji mir, gde postoji ipak nekakav red i suživot različitih zajednica, pretvorimo u bure baruta i da nam se desi ono što se dešava u severnoafričkim zemljama – istakao je Mandić u intervjuu za ruski “Cargrad”, prenela je RTCG.

On je rekao i da je tokom bombardovanja 1999. ista sudbina zadesila Srbiju i Crnu Goru, te da “ubice, ljudi koji su izvršili najteže ratne zločine na području SFRJ imaju nameru da jedan deo uvuku na prevaran način, suprotno volji građana, bez referenduma, u NATO”.

Mandić se osvrnuo i na posetu čelnika Demokratskog fronta Moskvi, rekavši da je to prva poseta crnogorske opozicije na takvom nivou, jer su se susreli s predsednikom ruskog parlamenta Sergejem Nariškinom.

Kako je rekao, s njim su obavili razgovore koje su shvatili kao način da Rusija želi da gradi i u budućnosti dobre odnose sa Crnom Gorom, “ali s Crnom Gorom koja ne bi bila Mila Đukanovića, uvodila sankcije Rusiji i uključivala se u NATO savez i koja bi na prvom mestu vodila računa o vlastitim interesima”.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: