MEDOJEVIĆ: Đukanović zastupa interes jedne strane države, a na štetu interesa Crne Gore

Bez velikog političkog pritiska sa ulice, (Milo) Đukanović neće dobrovoljno dozvoliti opoziciji da demontira sistem krađe. Perfidnim pozivom za učešće u njegovoj Vladi, Đukanović pokušava da kupi opoziciju, da još jednom aminuje njegovu već pripremljenu krađu izbora, saopštio je poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

Medojević (Foto: promjene.org)

“Apsurdnost pregovora o izbornom poverenju, koje u ime opozicije predvodi Ranko Krivokapić, čija je partija i dalje u vlasti, a kao opoziciona partija učestvuje Pozitivna koja je prevarila svoje birače i glasala za poverenje Vladi, najbolje dokazuje situacija u kojoj Đukanovići pljačkaju državu za 11 miliona evra, upravo u trenucima dok sedi i pregovara o učešću opozicije u njegovoj Vladi. Đukanović je drsko pokazao čitavoj javnosti da sve dok on kontroliše sve institucije države, mafiju, tajkune on može da radi šta hoće. Opozicija koja nas ubeđuje da će kao deo lopovske Vlade Đukanovića, uspeti da spreči krađu izbora, nije ni registrovala da je tokom pregovora Đukanović iz budžeta, čistom pljačkom, uzeo 11 miliona evra i već obezbedio crne fondove za kupovinu birača na sledećim izborima”, naveo je Medojević.

Poslanik DF-a je dodao da je Đukanović tokom godina stvorio “paralelan sistem vlasti koji počiva na ličnoj kontroli korumpiranih i ucenjenjih kadrova”.

“Specijalani tužilac (Milivoje) Katnić, ne sme da podigne optužnicu protiv Đukanovića za korupciju u privatizaciji Telekoma. Katnić ne sme da podigne optužnicu protiv Đukanovića za dogovorenu pljačku budžeta u slučaju Limenka. Katnić ne sme da otvori istragu o monstruoznoj i nezakonitoj bazi podataka “Siguran glas” koja se vodi na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, u kojoj se prikupljaju protivustavno i nezakonito privatni podaci o građanima Crne Gore uz pomoć mreže saradnika ANB koji su istovremeno i članovi mini izbornih štabova DPS. Katnić ne sme da otvori istragu o švercu cigareta, droge, oružja i ljudi preko Rožaja, jer se radi o poslu iz kojega se finansira i izborna kampanja i kupovina glasova za DPS. Svima je jasno da Đukanović kao šef ove kriminalne organizacije neće dobrovoljno propustiti nijedan mehanizam krađe koji je godinama pažljivo razvijan, bez pritiska i uporne borbe, protesta i pritisaka”.

Medojević ističe da je politička borba DF i naroda koji ga prati “jedini efikasni i u istoriji borbe protiv diktatora jedini dokazano uspešan model”.

“Kad god je Đukanović uvlačio opoziciju u svoju Vladu, te partije su postajale prorežimske i zaboravljale na svoje programe, a preko noći postajale deo istog bolesnog korumpiranog sistema koji pljačka ovaj narod i urušava ovu državu. Niko od tih partija i njihovih lidera nije besplatno podržavao Đukanovićev režim. Đukanović se jedino može primorati na prelaznu Vladu masovnim i upornim protestima, jedinstvom opozicionih snaga i bojkotom njegovih privatnih institucija. Da je Crna Gora pravna država i da je Katnić samostalan tužilac, istrage i optužbe bi već došle do Đukanovića i demontirale monstruozni sistem kontrole, ucena, kupovina i pritisaka koji se sprovodi na osnovu nezakonito prikupljenih podataka u bazi “Siguran glas”, naveo je Medojević.

Medojević naglašava da je Front tu da štiti interese države i građana.

“I da se svim demokratskim sredstvima, protestima i građanskom neposlušnošću, primora diktator na formiranje istinske prelazne vlade po principu koministara koja će demontirati politički uticaj ANB, procesuirati ljude koji vode bazu podataka “Siguran glas”, očistiti biračke spiskove od lažnih birača i sprovesti neophodne reforme potrebne za fer izbore. Đukanović i njegovi pregovarači, očigledno zastupaju interes jedne strane države, a na štetu interesa Crne Gore i njenih građana”, zaključio je Medojević.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s