PROBLEMI NA GRANICI Šest Crnogoraca nastaviće put iz Nemačke ka Podgorici

Šest državljana Crne Gore koji su vraćeni sa granice Srbije i Mađarske, trebalo bi do kraja dana da nastave put prema Podgorici, saopštilo je večeras crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija.

Crnogorski državljani krenuli su iz Nemačke, ali im nije odobren ulazak u Srbiju, jer su, kako je saopšteno, posedovali evropski putni list koji su im izdali nadležni nemački organi, ali bez saglasnosti nadležnih organa Crne Gore.

Nakon što je crnogorsko Ministarstvo dobilo informaciju o nastalom problemu, preduzelo je, u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Budimpešti, mere radi neophodne pomoći crnogorskim državljanima.

Njima je obezbeđen smeštaj i omogućena medicinska nega, a do kraja dana trebalo bi da dobiju važeći putni list, nakon čega će se steći uslovi za ulazak u Srbiju i nastavak puta prema Crnoj Gori.

Problem je, kako je objašnjeno, nastao usled nepoštovanja dogovora nemačke strane koji je prethodno postignut sa crnogorskim nadležnim organima, da se pre povratka državljana Crne Gore proveri njihov status i dobije Crne Gore za izdavanje tog putnog lista.

Ovim povodom upućen je i protest nemačkoj Ambasadi za nepoštovanje dogovora i utvrđenih procedura, a crnogorska ambasada u Berlinu zatražila je prijem u Ministarstvu inostranih poslova poslova Njemačke da bi ukazala na nastali propust i da bi se ubuduće izbegli ovakvi problemi.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s