Morsko dobro poništava tendere za zakup plaža

Javno preduzeće Morsko dobro najvjerovatnije će poništiti sve tendere za zakup plaža u Baru, Budvi, Kotoru i Tivtu, saznaju Dnevne novine iz više izvora bliskih ovoj kompaniji.
Problem je nastao jer javni pozivi za zakup kupališta i odluke Upravnog odbora Morskog dobra nijesu usaglašeni u nekim djelovima. I odlukom i javnim pozivom je obuhvaćena obaveza da svaki potencijalni zakupac dostavi dokument kojim potvrđuje da nema dugovanja za poreze.

Međutim, u odluci Upravnog odbora piše da taj dokument isključivo izdaje Poreska uprava Crne Gore, dok u javnom pozivu stoji da isti dokument mogu izdati i uprave lokalnih javnih prihoda. Zbog ovih nejasnoća, neko je prilikom učešća na tenderu za zakup kupališta dostavljao dokument Poreske uprave, a drugi Uprave, što je jedan od glavnih razloga da tenderi budu poništeni.

Upravni odbor JP Morsko dobro daće konačnu riječ o novonastalom problemu, a kako saznaju DN u ovoj kompaniji, najbliži su da ponište sve tendere i ponovo ih raspišu.

Najveći problem u tom slučaju biće što su neke plaže već izdate i što sada svi znaju iznose koje su prvorangirani i ostali učesnici ponudili.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: