Milo Đukanović čestitao Dan nezavisnosti Kosova

Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je, povodom Dana nezavisnosti Republike Kosovo, čestitku predsedniku Vlade te zemlje Isi Mustafi, prenose podgoričke “Vijesti”.

Milo Đukanović

– Kosovo je tokom osam godina od sticanja nezavisnosti uložilo velike reformske napore, što je potvrđeno i potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU. Siguran sam da će vaša zemlja na tom putu, uz punu posvećenost regionalnoj saradnji, nastaviti da bude konstruktivan partner i pouzdan sused. U tim naporima svakako možete računati na podršku i pomoć Crne Gore, posebno kada su u pitanju naša iskustva u pregovaračkom procesu sa EU, i ispunjavanju obaveza za punopravno članstvo u NATO. Naš zajednički interes je da stvaramo dodatne uslove za jačanje ekonomske i ukupne saradnje naših prijateljskih zemalja – navedeno je u čestitki Đukanovića.

Đukanović je, kako prenose “Vijesti”, uputio poziv Mustafi da tokom godine, u kojoj Crna Gora obeležava desetogodišnjicu od obnove nezavisnosti poseti tu zemlju.

Đukanović i litvanskom premijeru Algirdasu Butkevičiusu uputio čestitku povodom Dana nezavisnosti Litvanije u svoje i u ime Vlade Crne Gore.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: