Premijer Crne Gore Milo Đukanović poručio je večeras da je spreman na nastavak dijaloga sa opozicijom, ali bez uslovljavanja, a za neuspeh dosadašnjih pregovora okrivio je predsednika Skupštine Ranka Krivokapića.

Đukanović je kazao da nema nijedan uslov za nastavak razgovora i istakao da će Krivokapić imati mesto u parlamentarnom dijalogu dok bude predsednik Skupštine.

Gostujući na RTCG, Đukanović je rekao da njegova nedavna ponuda opoziciji da uđe u vladu nije izraz političke slabosti, već pokušaj da se otkloni jedna od ključnih prepreka za organizovanje fer izbora.

Uprkos toj izdašnoj ponudi, pregovori su završeni neuspehom i to pre svega zahvaljujući političkom sebičluku predsednika Skupštine. DPS je spreman za dijalog bez uslovljavanja, a i o čemu bismo razgovarali ako bih prihvatio odmah sve zahteve opozicije, kazao je Đukanović.

On je ocenio da nije potreban medijator za pregovore i dodao da je Krivokapić tu poziciju koristio kako bi manipulisao njom.

Lider DPS je rekao i da mu ne smeta što ga je Krivokapić nazvao Staljinom crnogorske politike.

Ne smeta mi što me neko doživljava kao Staljina, ni što me deo javnosti doživljava i kao šefa mafije. Problem je kad sebe okarakterišete kao Čerčila. To rade duboko neostvarene osobe, nezadovoljne sobom, pa pokušavaju da se uporede i sa Čerčilom, rekao je Đukanović.